SOŠV
Prešov
2 mins. čítania

Na 6. ročníku Memoriálu Vincenta Lafka v plážovej hádzanej v Prešove triumf domáceho Tatrana, Plaketa fair play pre Jozefa Sotáka

Katarína Ráczová
V zastúpení Jozefa Sotáka prevzal Plaketu fair play majiteľ hádzanárskeho klubu Tatran Prešov Miroslav Chmeliar, ktorý sa tešil aj z víťazstva svojho tímu v turnaji.

V dňoch 13. a 14. júla sa v Prešove uskutočnil 25. ročník medzinárodného turnaja v plážovej hádzanej, ktorý bol zároveň 6. ročníkom Memoriálu Vincenta Lafka (1945 - 2012), strieborného hádzanárskeho olympionika z Mníchova 1972, úspešného trénera a priekopníka plážovej hádzanej. Tradičné obľúbené podujatie organizovalo občianske združenie Plážová hádzaná 1995 Prešov pod vedením čestného člena Klubu fair play SOŠV Pavla Derfényiho. Víťazstvo si už celkovo deviatykrát odniesol slovenský hádzanársky šampión a účastník Ligy majstrov Tatran Prešov.

Klub fair play SOŠV z úcty k Vincentovi Lafkovi každoročne udeľule na podujatí Plaketu fair play za propagáciu čestného postoja na športovisku. V tomto roku bolo ocenenie udelené Jozefovi Sotákovi, ktorý nielen stál pri zrode plážovej hádzanej v Prešove a 24 rokov pomáhal pri jej organizovaní, ale zároveň neustále upozorňoval hráčov na čestné vystupovanie a v športovom živote presadzoval myšlienky fair play. Nečakané náhle vážne ochorenie mu znemožnilo účasť na slávnostnom odovzdávaní, a tak cenu v zastúpení prevzal majiteľ hádzanárskeho Tatrana Prešov Miroslav Chmeliar, ktorý ju spoločne s organizátormi turnaja odovzdal Jozefovi Sotákovi v nemocnici.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV