SOŠV
Podcast
3 mins. čítania

PODCAST: "Športoviská ako v Baku na EYOF mať nebudeme, chceme staviť na dobrosrdečnosť"

TASR, jš

Za skvelú správu pre Banskú Bystricu označil na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko v stredu informáciu, že vláda na svojom rokovaní schválila pre mesto, ktoré bude v roku 2021 organizátorom letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), 23 miliónov eur. Do mesta pod Urpínom v tom čase zavítajú tisícky športovcov a návštevníkov zhruba z 50 európskych krajín.

Organizátorom prišla vhod rekonštrukcia atletického a futbalového štadióna na banskobystrických Štiavničkách, ktorá sa začne v najbližších dňoch. Poklepanie základného kameňa bude 28. augusta, deň pred celoštátnymi oslavami SNP v Banskej Bystrici. "Ešte vlani v decembri vláda schválila pre Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica, respektíve pre ministerstvo obrany, 12 miliónov eur na kompletnú rekonštrukciu štadióna. Vznikne hypermoderný areál spĺňajúci všetky kritériá na podujatia najvyššieho rangu vrátane letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) 2021," konštatoval vo štvrtok podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Ako spresnil riaditeľ organizačného výboru EYOF 2021 Peter Korčok, zároveň zástupca atletického zväzu, vyčlenenie finančných prostriedkov v decembri 2018 nesúviselo s EYOF. Vníma to ako vyvrcholenie sedemročného snaženia. "Veľmi sa tešíme, že aj atletika bude mať národný atletický štadión na Slovensku, ktoré sú bežné v rámci európskych krajín. Je to práve Vojenské športové centrum Dukla, ktoré má viac ako 50-ročnú úspešnú tradíciu. Atletický štadión bude aj futbalový, využívaný tak, ako doteraz, teda pre významné športy. Podľa zmluvy má byť zrekonštruovaný do 18 mesiacov. Počíta sa s ním ako miestom, kde sa uskutoční otvárací ceremoniál EYOF 2021," reagoval pre TASR Korčok.

„Cítime podporu všetkých zainteresovaných strán, mesta Banská Bystrica, BBSK, univerzít, ako aj okolitým miest, organizácií či športovej verejnosti. Organizačný tím pracuje na všetkých úlohách, tak aby sme podujatie o necelé dva roky dôstojne zvládli,“ hovorí riaditeľ organizačného výboru letného EYOF 2021 Peter Korčok.

Na čo všetko budú vyčlenené finančné prostriedky použité? Kto je v organizačnom výbore EYOF 2021 a kto do neho ešte pribudne? Ktoré športy budú mať na podujatí zastúpenie? Kde sa budú odohrávať jednotlivé súťaže a na čo poslúžia internáty miestnych univerzít? Čo dnes vieme o otváracom ceremoniáli? V čom bude EYOF 2021 iný, ako ten tohtoročný v Baku?

Na tieto a ďalšie otázky odpovedá v našom novom podcaste Peter Korčok.

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiežna Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte "Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV