Športové aktuality
Nursultan
1 min. čítania

Voľnoštýliar Salkazanov bronzový do 79 kg na MS v Nursultane

Bronzový z MS Tajmuraz Salkazanov.
Foto
SZZ

Slovenský reprezentant v zápasení voľným štýlom Tajmuraz Salkazanov získal bronzovú medailu na MS v kazašskom Nursultane. Dvadsaťtriročný voľnoštýliar si v nedeľu v boji o cenný kov poradil v neolympijskej hmotnostnej kategórii do 79 kg s domácim borcom Galymžanom Usserbajevom 3:2 na body.

Pre Salkazanova je to zatiaľ najväčší úspech medzi seniormi, v kategórii do 23 rokov už má titul majstra sveta z vlaňajších MS v Bukurešti do 70 kg. Na rozdiel od ďalšieho pôvodom Rusa Borisa Makojeva však ešte nemá slovenský pas a tak v Nursultane mohol podľa pravidiel medzinárodného zápasenia reprezentovať SR len v neolympijskej hmotnostnej kategórii.

Jediným premožiteľom Slováka na šampionáte bol Džabrajil Hasanov z Azerbajdžanu, ktorému v semifinále podľahol tesne 3:4. Salkazanov predtým postupne zdolal Tunisana Ajúba Barrádža (7:1), Mongola Gombodordža Dordžvančiga (2:1) a vo štvrťfinále Inda Džitendera Džitendera (4:0). Zlato si vybojoval Američan Kyle Douglas Dake, ktorý vo finále zdolal Hasanova 4:2.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV