Športové aktuality
Nováky
2 mins. čítania

Slovenskí vodní pólisti postúpili na ME bez straty bodu

Slovenský vodný pólista Marek Tkáč (vpravo) a Francúz Mathias Bachelier v zápase Slovensko - Francúzsko počas posledného dňa kvalifikačného turnaja na ME 2020 mužov.
Foto
Foto/Radovan Stoklasa

Slovenskí vodní pólisti zvíťazili aj v záverečnom treťom zápase B-skupiny kvalifikácie ME 2020. Nad Francúzskom triumfovali 9:6 a turnaj v Novákoch skončili bez straty bodu.

Postup na ME 2020 v Budapešti si zabezpečili už v utorňajšom stretnutí s Ukrajinou. Spoločne so slovenským tímom postúpili aj Francúzi, ktorí v skupine obsadili postupovú 2. priečku.

"Ja som dúfal v postup a musím povedať, že som ho aj očakával. Je však pravda, že som si nemyslel, že to pôjde tak ľahko a s takými výraznými gólovými rozdielmi v zápasoch proti Bielorusku a Ukrajine. Bielorusko aj Ukrajina nie sú takého rangu ako tí, s ktorými sme sa v nedávnej dobe stretli. Aj preto boli vyjadrenia trénerov opatrnejšie, nebolo totiž ľahké odhadnúť ich silu. Tréneri aj chlapci to však zvládli na jednotku," uviedol viceprezident Slovenskej plaveckej federácie pre vodné pólo Štefan Šmihuľa pre TASR.

Keďže so spomínanými tímami si suverénne poradili aj Francúzi, bol nedeľný zápas Slovenska s "galským kohútom" stretnutím o prvú priečku v skupine. Domáci reprezentanti si poradili aj s treťou prekážkou a v postupovej eufórii vyhrali 9:6, pričom rozhodujúci náskok si po vyrovnanom prvom polčase vytvorili v tretej štvrtine. "Naši chlapci do toho dali všetko, hrali pekné vodné pólo a aj dobre bránili. Odzrkadlilo sa to aj vo výsledkoch," poznamenal Šmihuľa.
      
B-skupina:
Slovensko - Francúzsko 9:6 (3:2, 2:3, 3:0, 1:1)

Zostava a góly SR: Hoferica, Veternik - Caraj 2, Zaťovič 1, P. Tkáč, Mitruk, Molnár, Maroš Tkáč 3, Bielik, Zareva, Kolárik 1, Baláž 1.   

Konečná tabuľka B-skupiny
      1. SLOVENSKO  3 3 0 0 44:15 9*
      2. Francúzsko 2 2 0 1 48:20 6*
      3. Bielorusko 3 1 0 2 20:48 3
      4. Ukrajina   3 0 0 3 17:46 0

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV