Športové aktuality
Podcast
2 mins. čítania

PODCAST | Skrvavený nos ho takmer odradil od chytania, dnes je brankárskou hviezdou futbalového Slovana

Stanislav Benčat

V základnej zostave futbalového Slovana Bratislava je zvyčajne jediným Slovákom. Hoci má len 22 rokov, je najdlhšie slúžiacim hráčom v tíme belasých.

„Ja som chalan z Bratislavy. Niektorých ľudí z nášho kotla poznám osobne, s niektorými som vyrastal, hral futbal v začiatkoch svojej kariéry v juniorských kategóriach. Dobré a pozitívne je, že aj skupina Ultras Slovan si priznala chybu a dokonca medzi sebou si určili nejaké pravidlá, aby sa podobné veci už neopakovali. Vždy to však bude aj tak o jednotlivcoch. Ak si niekto povie, že urobí blbosť, tak ju urobí. Potom je to na orgánoch, či už klube alebo UEFA, ako to budú riešiť. Slovan už podniká kroky, aby sa obmedzili výtržnosti, nech do budúcna nepykajú za jednotlivcov všetci.“

Dominik Greif sa vypracoval na veľkú istotu slovenského majstra, je najlepším brankárom domácej súťaže. Prepracoval sa aj do národného tímu, v poslednom reprezentačnom zápase proti Paraguaju dostal prvýkrát šancu chytať od prvej minúty.

Bez troch centimetrov dvojmetrový brankár je ďalším športovcom, ktorého vyspovedal Stanislav Benčat v Olympijskom podcaste. V ňom Greif reagoval aj na tieto otázky.

Ako vnímal zápas s Paraguajom a poloprázdne tribúny?

Čo hovorí na fanúšikovské výtržnosti slovanistov z nedávnej minulosti?

Aké to je hrať v najslávnejšom a zároveň najnedávidenejšom klube na Slovensku?

Ako zvláda stres?

Koho priamy kop by mu robil väčší problém, Messiho či Ronaldov?

Kde sa vidí o tri roky?


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV