Športové aktuality
Königssee
2 mins. čítania

Čerňanská po Lillehammeri vyhrala i v Königssee, má istú miestenku na Olympijské hry mládeže v Lausanne 2020

Foto
Facebook IBSF - International Bobsleigh & Skeleton Federation

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská si úspešne počína v mládežníckom seriáli OMEGA Youth Series Competition. Počas sezóny už triumfovala v súťaži monobobov v nórskom Lillehammeri i nemeckom Königssee a zabezpečila si miestenku na zimné olympijské hry mládeže 2020 v Lausanne.

Čerňanská absolvovala v tohtoročnom seriáli zatiaľ štyri preteky. Na októbrovom podujatí v dejisku ZOH 1994 v Lillehammeri obsadila najprv piatu priečku a následne slávila víťazstvo. Cez víkend sa predstavila v Königssee, kde sa zaskvela druhým a prvým miestom. Svoju skvelú formu ukázala najmä v sobotu, keď triumfovala s výrazným náskokom 0,77 sekundy pred druhou Rumunkou Georgetou Popescuovou. V celkovej klasifikácii seriálu jej patrí so ziskom 442 bodov priebežné druhé miesto za Popescuovou. Mladé pretekárky čakajú tento rok ešte podujatia v amerických strediskách Lake Placid a Park City.

Iba 17-ročná bobistka úspešne nadviazala na výkony z minulej sezóny, v ktorej dokázala zvíťaziť v pretekoch v St. Moritzi i Königssee. Pre Čerňanskú je dôležitou správou, že už splnila podmienky pre účasť na ZOHM 2020 a predstaví sa tak na svojich prvých zimných olympijských hrách mládeže. Tie sa budúci rok uskutočnia vo švajčiarskom Lausanne, bobové súťaže budú prebiehať v St. Moritzi.

Viac informácií o Lausanne 2020 

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV