SOŠV
2 mins. čítania

Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru oceňuje rytierov športu

Katarína Ráczová
Foto
SOŠV

Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) dňa 29. novembra už po dvadsiatyšiesty raz oceňuje tých, ktorí sa v športe, ale aj v bežnom živote riadia základnými pravidlami čestnosti a slušnosti. Rovnako venujú veľkú pozornosť mládeži, vštepujú jej pravidlá fair play a sú pre ňu vždy vzorom. Spoluorganizátorom slávnostného odovzdania cien fair play, ktoré sa uskutoční v Martine je tento rok Združenie olympijských klubov SR a Olympijský klub Martina.

K doterajším približne 300 členom klubu v tomto roku pribudne ďalších deväť laureátov. Zvláštnosťou KFP SOŠV je, že jeho členom sa nemôže stať fyzická alebo právnická osoba, ktorá jednoducho vyplní prihlášku. Do radov tohto združenia sa dostanú len osobnosti zo sveta športu, ktoré si presadzujú význam fair play nielen v športe, ale aj v každodennom živote. Musia to byť športovci, funkcionári, tréneri, ktorí si uvedomujú hodnotu športu pri formovaní rozvoja osobnosti, význam pozitívnych a čestných postojov nielen pri úspechu v športe, ale aj pre harmóniu, toleranciu a spravodlivosť v spoločnosti.

Ocenenia Klubu fair play SOŠV sa udeľujú v troch kategóriách: za príkladný čin v duchu fair play, za dlhodobé pôsobenie v duchu fair play a za propagáciu fair play. Najvyššie ocenenie v oblasti fair play – výročné ocenenie SOŠV je Cena Jána Popluhára, pričom nesie meno slovenského futbalistu storočia.

KFP SOŠV pri tejto príležitosti vyhlási aj najúspešnejší projekt súťaže „Šport je šanca“, ktorý získa poukážku v hodnote 1000€ na nákup športových potrieb. Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru ďakuje všetkým laureátom za príkladné vystupovanie a pozitívnu inšpiráciu mladých ľudí.

Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV