Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

V hokeji čakáme zázraky na počkanie, realita je však úplne inde

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty |  Spotify Apple podcasty RSS 

Tým, že som mal možnosť minulý rok byť účastný semináru licencie trénerov a počúval som, ako sa veci majú robiť v úspešných krajinách. Verím tomu, že je kopec trénerov od západu na východ a ja ich poznám, viem o nich, všetka česť a klobúk dole pred nimi. S novými myšlienkami a mentálnym nastavením v rovnakých podmienkach sa snažia bojovať s veternými mlynmi, preklápať na svoju stranu rodičov, ostatných trénerov, ktorí sú skeptickí voči tomu a najmä deti chcú navnadiť, aby sme išli všetci dopredu.

Hokejová reprezentácia do 20 rokov má za sebou majstrovstvá sveta, ktoré našim mladíkom nevyšli podľa predstáv. Na šampionáte v Třinci a Ostrave dosiahli len "povinné" víťazstvo nad Kazachstanom, čím sa udržali medzi elitou, inak šli od prehry k prehre.

Pred vianočnými sviatkami sme sa rozprávali s Michalom Hudecom a spomínali na bronzový úspech juniorských hokejistov zo šampionátu z roku 1999. Žiaľ, za viac ako dve dekády sa náš hokej vo svetovom ponímaní výrazne prepadol, tohtoročná dvadsiatka výsledkovo a  najmä herne sklamala. Náš redaktor Stanislav Benčat sa za nedávno skončeným šampionátom obhliadol spoločne s niekdajším hokejovým útočníkom, dnes projektovým manažérom hokejového zväzu a televíznym analytikom Rastislavom Konečným.

Hokejista, ktorý svojho času nastupoval v Skalici po boku Žigmunda Pálffyho a kariéru končil v Žiline, hodnotil nielen výkony zverencov trénera Róberta Petrovického, ale venoval sa aj ďalším témam. V podcaste nájdete odpovede na otázky:

Ako vníma únik silného kvinteta Kanada, USA, Rusko, Švédsko, Fínsko ostatným krajinám?
Chýbal mu v slovenskej nominácii Martin Chromiak?
Prečo odchádzajú mladí hokejisti do zámoria a nedozrievajú hokejovo na Slovensku?
Ako sa mu zapáčila práca televízneho analytika?
Zvykne sa podpichovať o práci so životnou partnerkou, športovou moderátorkou Oľgou Hamadejovou?

KTO JE RASTISLAV KONEČNÝ

Bývalý hokejový útočník, ktorý ukončil kariéru na prahu tridsiatky. S hokejom začínal v rodnej Považskej Bystrici, v extralige pôsobil v Skalici, Košiciach, Banskej Bystrici, Piešťanoch, posledné tri roky kariéry hrával v Žiline. V tej poslednej si opätovne poranil rameno, dôsledkom čoho urýchlil svoje rozhodovanie o konci kariéry. Po aktívnej kariére zostal pracovať pri hokeji. Na zväze má funkciu projektového manažéra. Okrem toho pracuje v RTVS ako analytik hokejových zápasov. Práve v televíznom prostredí spoznal svoju životnú partnerku Oľgu Hamadejovú, s ktorou má syna Ondreja.


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty |  Spotify Apple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV