Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Jakeš o Dakare: Truhla je zaplatená v štartovnom

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Apple podcasty RSS 

„Oveľa viac sa bojím chodiť po prechode pre chodcov, ako na motorke na Dakare. Väčšinou to je vo vašich rukách. Málokedy je to opak. Keď sa prihodí niečo zlé je to po väčšine o chybe jazdca. Nepodpisujeme reverz, keď zaplatíme štartovné, sme v tom. Je tam priestor aj na truhlu, je zaplatená v štartovnom.“

Ivan Jakeš absolvoval už svoju dvanástu Rely Dakar a hoci ôsmykrát sa mu nepodarilo prísť do cieľa, na pretekoch, ktoré hostila premiérovo Saudská Arábia, si užíval každý moment.

Štyridsaťšesťročný motoristický veterán musel pre technické problémy odstúpiť pred štartom štvrtej etapy a následne sledovať priebeh súťaže už len ako divák. S veľkým žiaľom prijal správu o tragickej nehode jeho dobrého kamaráta, Portugalčana Paula Goncalvesa, ktorý zahynul počas siedmej etapy. Náš redaktor Stanislav Benčat sa s veľkým kávičkárom stretol pri nahrávaní olympijského podcastu po hokejovom zápase Slovana s Košicami, ako inak v kaviarni a pri kávičke. A čo všetko Jakeš v podcaste prezradil?

Ako hodnotí svoju dvanástu Rely Dakar?

Kedy a ako sa dozvedel o Goncalvesovej nehode?

Ako vníma nebezpečenstvo, ktoré slávne preteky so sebou prinášajú?

Na ktoré momenty z Dakaru nikdy nezabudne?

Ako prežíva preteky jeho mama?

IVAN JAKEŠ (46)

Rodák z Myjavy je slovenský motocyklový pretekár. Od útleho veku sa venoval cyklotrialu, v pätnástich rokoch presedlal na motocykle. Je niekoľkonásobný účastník Šesťdňovej, majstrovstiev v motokrose, v endure aj cross country. Zúčastnil sa na dvanástich ročníkoch Rely Dakar.

Prvý Dakar absolvoval ešte na africkom kontinente v roku 2007, kedy pre poruchu skončil po 6. etape. Najlepší výsledok zaznamenal v roku 2013, kedy v Južnej Amerike skončil na celkovej 4. pozícii.


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty Apple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV