Športové aktuality
Video
III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020
4 mins. čítania

Mladé hokejistky zabojujú o olympijskú medailu!

Slovenskú reprezentáciu hráčok do 16 rokov dnes na olympijských hrách mládeže v Lausanne čakal veľmi dôležitý zápas, ktorý mal rozhodnúť o tom, či Slovensko zabojuje o medaily. Ak dievčatá chceli pomýšľať na semifinále, Nemecko museli poraziť v riadnom hracom čase. Napokon sa im to aj podarilo, zápas vyhrali 2:1 a katapultovali sa do semifinálového boja, v ktorom si zahrajú proti Japonsku.  

Sledujte našich športovcov v Lausanne na našich sociálnych sieťach: 

Facebook: Slovenský olympijský tím 
Instagram: @slovenskyolympijskytim
Twitter: Slovenský olympijský tím 

Slovenské hokejistky vykorčuľovali na ľad v modrých dresoch, do bránky sa aj dnes postavila Laura Medviďová. V bránke súperiek bola Chiara Schultesová. V úvodnej tretine hry sa strelecky nedarilo na obidvoch stranách. Nemky sme prestrieľali len o jednu strelu na bránku, dokopy to bolo len šesťkrát. Gólovo sa nám nepodarilo presadiť ani v dvoch presilových hrách a tretina sa skončila nerozhodne 0:0. 

Slovenské hokejistky dnes v zápase proti Nemecku vyhrali 2:1 a budú hrať v semifinále.
Slovenské hokejistky dnes v zápase proti Nemecku vyhrali 2:1 a budú hrať v semifinále.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Hra bola vyrovnaná aj v druhej tretine. V tretej minúte sme hrali ďalšiu presilovú hru, no ani tú sme nedokázali využiť. V 22. minúte zápasu padol prvý gól, nanešťastie, do našej bránky. Medviďovú premohla Katharina Hackelsmillerová, ktorej na strelu asistovali Heyerová a Gottfriedová. Slovensko tak prehrávalo 0:1. V 24. minúte zápasu bolo na ľade šesť Sloveniek, za čo nás rozhodkyne potrestali 1,5 minútovým trestom. Nemkám sa presilovú hru využiť nepodarilo a ubránili sme sa aj ďalšiemu oslabeniu za hákovanie Janekovej. Na obidvoch stranách padlo päť striel na bránku. Druhá tretina sa skončila 1:0 pre Nemecko.

Autorkou nášho druhého gólu bola kapitánka Barbora Kapičáková.
Autorkou nášho druhého gólu bola kapitánka Barbora Kapičáková.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

V tretej tretine nám šlo o všetko. Ak sme chceli zápas vyhrať, museli sme zabojovať a byť strelecky aktívnejší. Hneď v úvode sme kvôli faulu Dobiašovej hrali v oslabení, no ubránili sme sa. O pár minút na to sme mali šancu na gól v presilovej hre my, no Schultesovú sa nám premôcť nepodarilo. Vyrovnávajúci gól  prišiel v 35. minúte zápasu. Do nemeckej bránky ho poslala Emma Donovalová, ktorej na gól asistovala Lily Stern. V 39. minúte a 18. sekunde po nájazde Barbora Kapičáková zvýšila náš náskok na 2:1. Úlohou Sloveniek bolo už len nepodľahnúť tlaku Nemecka, ktoré chcelo vyrovnať, a udržať stav. V 41. minúte a 56. sekunde si nemecký tréner Daniel Bartell zobral oddychový čas a v 42. minúte odvolal z bránky Schultesovú. Nasledoval nemecký nápor, Medviďovú však nezlomili a Slovensko zápas vyhralo 2:1. 

Trénerka je spokojná s dodržiavaním herného systému 

Svojím výkonom sa dievčatá posunuli do semifinále, v ktorom si už zajtra o 17:00 hod. zahrajú proti Japonsku. Dievčatá z krajiny vychádzajúceho slnka postúpili do semifinále z prvého miesta v tabuľke - Česko porazili 4:1 a domáce Švajčiarsko 5:1. Trénerka Sabolová je s dnešným výkonom dievčat spokojná, no prízvukovala, že v zápasoch musia byť strelecky aktívnejšie. „Dnes to bol vyrovnaný zápas, v tejto vekovej kategórii sú rozdiely minimálne. Prvé dve tretiny sme trpeli na nedostatok striel. Pred treťou tretinou sme v kabíne zdôrazňovali, že bez strely sa nedá dať gól. Dôležité bolo, že sme dodržiavali herný systém. Aj keď sme prehrávali, nepanikárili sme a stále sme trpezlivo hrali v obrane s jedným napádajúcim hráčom. Čakali sme na svoju šancu. Našťastie, dievčatá sa prebudili aj strelecky. Prvý gól padol po dorážanej strele, čo sme veľmi radi. Hráčkam vždy zdôrazňujeme, že takto v dnešnom hokeji padajú góly. V druhom góle naša hráčka využila striedanie súpera a prekvapila ho nájazdom. Počas oddychového času sme si zopakovali pokyny do defenzívy – nedať súperkám strelecký priestor, blokovať strely, vytláčať puk z osi ihriska, čo perfektne dodržali,” zhodnotila dnešný zápas trénerka.

Svojím výkonom sa dievčatá posunuli do semifinále, v ktorom si už zajtra o 17:00 hod. zahrajú proti Japonsku.
Svojím výkonom sa dievčatá posunuli do semifinále, v ktorom si už zajtra o 17:00 hod. zahrajú proti Japonsku.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

„Od začiatku sme boli lepšie, no nedarilo sa nám dať gól. Potom sme prehrávali, no pred treťou tretinou sme sa zocelili. Povedali sme si, že nechceme ešte skončiť, chceme medailu. Zomkli sme sa a otočili sme to. Teraz máme trochu čas na regeneráciu, musíme sa dať dokopy a hlavou sa pripraviť na ďalší zápas, ktorý chceme vyhrať,” komentovala vyhratý zápas útočníčka Nina Hudáková. 

Autorkou rozhodujúceho gólu v nájazde bola kapitánka tímu Barbora Kapičáková. Po zápase bude určite dobrá nálada, víťazstvo oslávime, ale musíme sa už pripraviť na ďalší zápas,” povedala po zápase Kapičáková. 

Priamy prenos zajtrajšieho semifinále bude možné sledovať aj na našej stránke. 

Podujatia a športovci
paris

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV