SOŠV
Bratislava
1 min. čítania

Odporúčanie lekárskej komisie SOŠV na očkovanie pre športovcov cestujúcich do Ázie a aktualizované stanovisko k problematike koronavírusu

Roman Fano
Ilustračná fotografia.
Foto
TASR/DPA

Lekárska komisia Slovenského olympijského a športového výboru (LK SOŠV) prostredníctvom svojho predsedu MUDr. Romana Fana vydala odporúčanie pre športovcov, ktorí plánujú vycestovať do Ázie v rámci prípravy na olympijské hry 2020 v Tokiu, aj pre všetkých potenciálnych členov slovenskej olympijskej výpravy. Komisia odporúča v dostatočnom časovom predstihu preventívne očkovanie proti hepatitíde A a brušnému týfusu, ako aj kontrolu platnosti očkovania proti tetanu.

V súvislosti s problematikou koronavírusu n-CoV 2019 lekárska komisia SOŠV konštatuje, že súčasné riziko ochorenia koronavírusom n-CoV 2019 je v celej Európe hodnotené ako nízke. Na Slovensku zatiaľ nie je potvrdený výskyt ochorenia. Nové potvrdené prípady sa v Európe počítajú len na jednotky ochorení. Čína, odkiaľ sa ochorenie šíri, hlásila k dnešnému dňu 40 553 potvrdených prípadov a 910 úmrtí, čo predstavuje 2,2 percenta. V platnosti zostávajú rovnaké preventívne opatrenia proti nakazeniu, ako pri chrípkovom ochorení. Naďalej sa neodporúča cestovať do postihnutých oblastí.

Podujatia a športovci
paris

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV