Športové aktuality
Tokio
2 mins. čítania

Tokijskí organizátori OH 2020 hovoria, že koronavírus neovplyvní termín hier

Výletná loď Diamond Princess v jokohamskom prístave v blízkosti Tokia je už druhý týždeň v karanténe v dôsledku nákazy cestujúcich koronavírusom. V pozadí japonská posvätná hora Fudži.
Foto
TASR/AP

Organizátori olympijských hier v Tokiu vylúčili zmenu termínu, či dokonca zrušenie podujatia pre obavy z nového koronavírusu. Ten sa rozšíril z Číny, nakazili sa desaťtisíce ľudí a viac ako 1300 zomrelo. Pre nákazu zrušili viaceré športové podujatia v Ázii, napríklad olympijské kvalifikačné turnaje v boxe a bedmintone, ktoré boli naplánované v Číne. Samotnej olympiáde však momentálne podobný scenár nehrozí.

"Nezvažujeme zmenu termínu OH v Tokiu. Spolupracujeme s vládou a prijímame rozhodnutia s chladnou hlavou," citovala agentúra DPA šéfa organizačného výboru Jošira Moriho. Olympijské hry v Tokiu sa začnú 24. júla a potrvajú do 9. augusta.

Hlavným ohniskom nákazy na území Japonska je výletná loď Diamond Princess, ktorá je už od 3. februára v karanténe (po tom, ako sa u jej bývalého pasažiera, ktorý vystúpil v Hongkongu, potvrdila nákaza koronavírusom) a kotví v prístave Jokohama v blízkosti Tokia. Na palube Diamond Princess sa nachádza aj Slovák. Japonské ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok oznámilo, že ďalších 44 ľudí na palube malo pozitívne testy na nový typ koronavírusu. Na palube lode je viac ako 3500 pasažierov a členov posádky. Japonské úrady vykonali lekárske testy na 713 ľuďoch a nákazu koronavírusom potvrdili celkovo už u 218 osôb.

Podujatia a športovci
paris

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV