SOŠV
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
2 mins. čítania

Úspešný začiatok súťaže Detskej atletiky – Bavme deti športom

Angelika Révész / Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy

V utorok 3.3.2020 sme odštartovali svoje športové aktivity roka 2020 súťažou Detskej atletiky – Bavme deti športom. O túto súťaž je v našom meste veľký záujem. Pod patronátom Olympijského klubu Alojza Szokolyiho v Šahách sa menovaná súťaž organizuje už po šiesty raz.

Do projektu Slovenského atletického zväzu sú zapojené tri šahanské základné školy. Na súťaže pricestujú aj z nášho širšieho regiónu, tentokrát súťažilo až 22 družstiev nielen zo Šiah, ale aj z Levíc, Dudiniec, Plášťoviec, Pliešoviec, Šaroviec, Hronských Klačian a dokonca pozvanie prijali aj deti z maďarského Veresegyházu.

Sahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy

Športové dopoludnie nám v telocvični Strednej odbornej školy techniky a služieb otvorili členky miestneho olympijského klubu, ktoré ukázali deťom, ako môžu byť vďaka športu fyzicky fit aj v pokročilom veku. Ženy cvičia v rámci projektu „ Vykročte za zdravím“, pravidelne vystupujú na športových podujatiach. Po tomto vystúpení privítala všetky družstvá vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu a členka VV OK A. Szokolyiho v Šahách PaedDr. Angelika Révész.

Sahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy

Po krátkych organizačných pokynoch sa už všetky deti rozutekali na svoje stanovištia a mohli sme začať so súťažením. Deti súťažili v šiestich disciplínach, na záver ich neobišiel ani obľúbený vytrvalostný beh. Napätie, ale aj radosť zo športovania bolo cítiť z každého stanovišťa. Hosťom zo školy Fabriczius József Általános Iskola Veresegyház sa dokonca podarilo súťaž vyhrať. Na druhom mieste sa umiestnili deti zo Základnej školy L. Pongrácza s VJM, Šahy a bronzové medaily za tretie miesto si odniesli deti zo SKŠ F. Fegyvernekiho s VJM v Šahách. Najbližšie sa v Šahách vidíme opäť v septembri 2020, keď túto súťaž pripravíme na miestnom štadióne.

Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV