Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Rok navyše mi môže pomôcť, vraví z karantény kajakár a vášnivý kuchár Grigar

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Vodný kajakár Jakub Grigar si ako prvý slovenský „vodák“ vybojoval miestenku na meno na olympiádu do Tokia. Ešte na začiatku marca sa pripravoval na sústrední v Austrálii, rýchlo sa šíriaci koronavírus však zasiahol aj do jeho života. Po odchode od protinožcov nastúpil doma v Liptovskom Mikuláši do dvojtýždňovej karantény, odkiaľ sleduje dianie doma aj vo svete.

Redaktor Stanislav Benčat nahrával podcast s Jakubom Grigarom cez telefón. Úradujúci juniorsky majster Európy totiž poctivo dodržiava bezpečnostné opatrenia, a tak je počas týchto dní odrezaný od okolitého sveta.

V čase prvotnej podcastovej debaty ešte Grigar hovoril o prípravách na Tokio 2020. Pár desiatok minút po konci telefonátu však vyšla správa, že Hry sa z bezpečnostných dôvodov prekladajú na rok 2021.

A tak sa Jakub so Stanom rozprávali opäť. Čo všetko Grigar v podcaste prezradil?

Čakal, že MOV preloží olympiádu na rok 2021?

Ako zvláda pobyt v karanténe? Čím si kráti čas?

Aký je kuchár?

Aké tréningové prostriedky zvolil v obmedzenom režime?

Ako vnímal šíriacu sa pandémiu koronavírusu z Austrálie a ako zmenila jeho cestovateľské plány?

Má z vírusu strach? A čo jeho okolie?

Jakub Grigar (22)

Rodák z Liptovského Mikuláša patrí k veľkým talentom slovenského vodného slalomu. Hry v Tokiu budú už jeho druhé. V roku 2016 sa predstavil v disciplíne K1 aj v brazílskom Riu, kde skončil vo finále na skvelom 5. mieste.

Je dvojnásobným juniorským majstrom sveta, na MS v Londýne získal v roku 2015 striebornú medailu. Grigar je aktuálnym juniorským majstrom Európy zo šampionátu v Liptovskom Mikuláši, prvú medailu zo svetového juniorského šampionátu získal už v roku 2012!

Jeho mottom je: „Človek by mal robiť to, čo ho baví bez ohľadu na to, čo si o tom kto myslí...“


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší „TalkSport" 

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predošlý štvrtkový podcast

Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV