SOŠV
Video
Rozhovor
2 mins. čítania

Anton Siekel je presvedčený, že Tokio a Japonsko situáciu zvládnu a zažijeme krásne olympijské hry

Profile picture for user Galica
Andrej
Galica

Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel v živom videoprenose na našom facebookovom profile vedenom novinárom Stanislavom Benčatom odpovedal na otázky ohľadom preloženia olympijských hier v Tokiu.

Podľa jeho slov ide o bezprecedentnú situáciu, ktorá sa však dala očakávať. "Vzhľadom na aktuálnu situáciu som rozhodnutie o odložení hier očakával a nebolo pre nás prekvapením. Japonskí organizátori sa zodpovedne na hry pripravovali a do poslednej chvíle verili, že sa im ich podarí v tomto roku uskutočniť. Ale koronavírus dnes nie je pod kontrolou a nemôžeme predpokladať, aký bude ďalší vývoj. To, čo sa vo svete deje, nemohol nikto predvídať a rozhodnutie o odložení preto bolo prijaté s maximálnou zodpovednosťou k športovcom i fanúšikom."

Anton Siekel okrem iného verí, že sa organizátori a svet s aktuálnou situáciou vysporiadajú a budeme svedkami nezabudnuteľnej olympiády. "Bol som v Japonsku niekoľkokrát a práve táto krajina má podľa mňa najväčšie predpoklady, aby sa s takýmto niečím vyrovnala. Som hlboko presvedčený, že ich to zomkne ešte viac a ukážu svetu, že Tokio a Japonsko dokážu zvládnuť aj takúto ťažkú situáciu. Myslím si, že ak sa to zlepší, tak v roku 2021 zažijeme krásne hry a aj fanúšikovia športu budú môcť takouto formou osláviť, že sa nám podarilo poraziť koronavírus."

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV