SOŠV
Michalovce
3 mins. čítania

Home office Olympijského klubu Michalovce

Radmila Hajdúková

Všetky olympijské kluby, ako predĺžené ruky SOŠV, mali pre tieto jarné dni pripravené množstvo akcií. Pandémia, ktorá zasiahla Slovensko, zasiahla nielen do života ľudí, ale aj do fungovania klubov. V Michalovciach sme sa rozhodli nepoľaviť ani teraz a preniesli sme svoje pôsobenie na sociálne siete.

Pripravili sme Deň vody - ponúkali sme celý týždeň rôzne zaujímavosti o vode, o minerálnych prameňoch, ukázali sme najmladším návštevníkom stránky kolobeh vody a na záver sme všetkým ponúkli kvíz venovaný tejto téme. Ohlasy, ktoré prichádzali najmä z radov rodičov a učiteľov nás priviedli k myšlienke, skúsiť ponúknuť vedomostné kvízy venované olympizmu. Pripravili sme sedem rôznych kvízov o histórii antických hier, novovekých hier, o olympijských symboloch a o našich olympionikoch z éry Československa a samostatného Slovenska. Odozva nás prekvapila. Lúštili mladí aj starí. Učitelia zdieľali tieto kvízy cez Edupage na svojich školských stránkach i v osobných profiloch. Napriek tomu, že sme najlepším, či najrýchlejším riešiteľom neponúkali žiadne výhry ani odmeny a otázky kvízov boli formulované tak, aby v nich našli aj novú informáciu a vedomosť, bol záujem o riešenie veľký.

Táto skúsenosť nás inšpiruje a motivuje tvoriť ďalej. V týchto dňoch mal náš klub naplánovanú aj Olympijskú kvapku krvi prostredníctvom mobilnej transfúznej jednotky. Táto možnosť padla, tak sme podporili transfuziologické oddelenie Sveta zdravia v Michalovciach a adresovali všetkým, ktorí sa chystali darovať krv na spomínanej akcii výzvu, aby tú svoju kvapku darovali priamo v nemocnici. Naša výzva bola úspešná, čo nás veľmi teší.

Náš klub sa každoročne zapája aj do celosvetovej výzvy Hodina Zeme a organizuje podujatie venované najmä deťom, kde sa mládež dozvie o škodlivosti svetelného znečistenia i o problematike biodiverzity. Tentoraz sme pripravili na našich stránkach minivzdelávanie na túto tému formou videa a vyzvali sme širokú verejnosť, aby sa v sobotu, 28.3.2020 o 20.30 hod. spolu s nami zapojila do tejto akcie na sieti.

V týchto dňoch sledujeme, že sa neustále rieši problém so vzdelávaním detí v domácom prostredí. Internet je zaplavený vzdelávacími portálmi, návodmi na cvičenie a iným vzdelávacím obsahom. My sme sa snažili ponúknuť zábavu a súčasne vzdelávanie pre celú rodinu, čo sa nám dúfam aj podarilo.

#spolutozvladneme a budeme Pripravení do Tokia

https://www.facebook.com/okmichalovce/               

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV