Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

TalkSport #9: Posielame Švédov...do boja o 3. miesto! Spomienky komentátora Štefánika na Göteborg

Stanislav Benčat

Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

Keďže koronavírus zrušil všetky športové podujatia, teda okrem bieloruskej futbalovej a hokejovej ligy, športové, ale aj verejnoprávne televízie zareagovali na toto „vypnutie" športového sveta nasadením repríz. Je to aj prípad RTVS.

Stanislav Štefánik
Foto
TASR / Michal Svítok

V čase, keď slovenský národ prežíva náročné chvíle si športoví a najmä hokejoví fanúšikovia mohli v posledných dňoch zaspomínať na famóznu jazdu hokejového mužstva na svetovom šampionáte v Göteborgu 2002, ktorá sa skončila pre mužstvo trénera Jána Filca ziskom zlatých medailí.

Miroslav Šatan, Peter Bondra, Ján Lašák, Žigmund Pálffy, Ľubomír Višňovský a ďalší sa postarali o najväčší kolektívny úspech histórie samostatného Slovenska.

Redaktor Stanislav Benčat sa v spravodajskej rubrike Olympijského podcastu TalkSport rozhodol zaspomínať na tento významný míľnik slovenskej športovej histórie s mužom, ktorý bol pri pamätných zápasoch. Nie však na ľade, ale na komentátorskom stanovisku.

Stanislav Štefánik bol spoločne s dnes už nebohým Milošom Kováčom komentátorom ikonických súbojov. Rovnako tak, ako zostanú navždy v srdciach divákov a fanúšikov vryté výkony našich hráčov, budú zapamätané aj hlášky Stana Štefánika, ktorý dával do komentovania dušu, srdce, prirodzenosť, spontánnosť.

V podcaste TalkSport si zaspomínal na najkrajšie obdobie nášho hokeja. Čo všetko v ňom nájdete?

Ako sa rodili pamätné hlášky Žigér, Žigér a ďalšie komentátorské skvosty?

Prečo Štefánik necestoval do Göteborgu od začiatku turnaja?

Aký mal vzťah s dnes už nebohým Milošom Kováčom?

Ako vnímal silu slovenského mužstva?

Akú stávku spojenú s alkoholom uzavrel roky pred zlatým turnajom


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty 


Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify | Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV