SOŠV
2 mins. čítania

Prešovská fakulta športu vyzýva všetkých, aby sa zapojili do pokusu o svetový rekord v online hodine telesnej a športovej výchovy

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Fakulta športu Prešovskej univerzity v Prešove sa pred nedávnom zapojila do projektu s názvom „Global Matrix on Physical Activity for Children and Youth“ a stala sa členom silnej medzinárodnej skupiny vedcov a odborníkov zo 49 krajín sveta, ktorí vyvíjajú stratégie na zníženie globálnej prevalencie pohybovej inaktivity detí a dospievajúcich. Participujúcim národným tímom je poskytnutý mentoring a vedenie zo strany členov vedenia organizácie "Active Healthy Kids Global Alliance" (AHKGA) pod vedením prof. Marka Tremblaya a skúsených regionálnych lídrov projektu.

Táto organizácia sa spojila s nadáciou V4Sport Foundation a Medzinárodnou asociáciou športu a kultúry (ISCA) s cieľom vytvoriť svetový rekord v online hodine telesnej a športovej výchovy. Prešovská fakulta športu tak získala príležitosť zapojiť sa do tejto iniciatívy ako národný koordinátor.

Organizátori dúfajú, že sa do podujatia zapojí čo najviac krajín z celého sveta, a to v duchu hesla „V rovnakom čase – rôzne krajiny – celý svet sa spojí na 30 minút cvičenia!“ Cieľom je spojiť čo najväčší počet ľudí prostredníctvom pohybovej aktivity a vytvoriť svetový rekord. Želaním organizátorov je, aby sa na hodine zúčastnilo aspoň 5 000 aktívnych účastníkov.

Fakulta športu Prešovskej univerzity v Prešove preto vyzýva všetkých záujemcov aj prostredníctvom Slovenského olympijského a športového výboru, aby sa zapojili do tejto celosvetovej online hodiny telesnej a športovej výchovy a pokusu o svetový rekord, ktorý prebehne 22. apríla 2020 o 14:30 stredoeurópskeho času na facebookovej stránke organizátora.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV