Šport a olympizmus
Bratislava
2 mins. čítania

Slovenskí plaveckí reprezentanti sa dočkali, môžu trénovať v bazéne na Pasienkoch

Tomáš Klobučník.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Slovenskí plaveckí reprezentanti budú môcť v priebehu budúceho týždňa začať trénovať na bratislavských Pasienkoch. Hlavný hygienik SR Ján Mikas v stredu vyhovel žiadosti vedenia Slovenskej plaveckej federácie a súhlasil s otvorením 50 m bazéna pre potreby športovcov.

Prezident Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Ivan Šulek privítal túto správu s veľkou radosťou. "Je skvelé, že naši najlepší bazénoví i diaľkoví plavci, vodní pólisti aj akvabely budú môcť po dvojmesačnej pauze opäť začať trénovať v bazéne. Hlavný hygienik mi vysvetlil, že v prvej fáze uvoľnenia opatrení prijatých na zamedzenie šírenia nového koronavírusu nebolo možné otvoriť bazén. Vtedy platili prísnejšie opatrenia, nedali sa používať sociálne zariadenia. Teraz sme konečne dostali zelenú. Veľkú zásluhu má na tom aj Tomáš Klobučník, ktorý sa za otvorenie bazéna zasadzoval z pozície športovca," uviedol pre TASR Šulek.

Vedenie SPF uvažovalo aj o iných mestách ako o Bratislave. "Napokon sme sa rozhodli pre Pasienky. Bude nás to stáť menej peňazí, náklady na cestovanie budú nižšie. Musíme to celé ešte dotiahnuť s mestom Bratislava, keďže zariadenie patrí pod STaRZ. Musia napustiť bazén, vyhriať ho a utvoriť adekvátne podmienky, no v priebehu budúceho týždňa by v ňom už reprezentanti mali trénovať," dodal Šulek.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV