Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Moravcová odmala plávala ako zápalka na vode

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Martina mala svoj cieľ a išla si za ním. Že by mala ale až takú skvelú kariéru, to by mi nenapadlo. Po celý čas som si vravela – ach, keby sa moje dieťa dostane aspoň raz na olympiádu. Napokon bola na piatich a v Sydney získala dve strieborné medaily.“

Najúspešnejšia slovenská plavkyňa histórie Martina Moravcová sa narodila s plaveckým rodokmeňom. Jej mama Darina i otec Karol žili plávaním, aktívne sa mu venovali. O plaveckom osude Martiny Moravcovej bolo preto rozhodnuté už pred jej narodením. Martina poskytla počas kariéry množstvo rozhovorov, no my sme sa v ďalšej časti Olympijského podcastu rozhodli vyspovedať aj pri príležitosti nedávneho Dňa matiek jej mamu Darinu.

Pani Moravcová žila plávaním odmala a zasvätila mu celý svoj život. Sama sa istý čas pretekala, po strednej škole sa plávaniu venovala len rekreačne a začala k bazénom chodiť ako trénerka. Pri bazéne stretla aj svojho budúceho manžela Karola.

Na plávanie nezanevreli ani vtedy, keď sa im narodili deti. Okolo vody sa točilo celé detstvo Martiny Moravcovej. Mama Darina ju brávala k bazénom pravidelne, postupne si začala privykať na tréningový systém. Naučili sa tréningovej disciplíne, bez ktorej by sa nikdy nepostavila na vrcholných medzinárodných podujatiach na najvyššie stupne. V detstve bolo pre rodičov najdôležitejšie, že sa ich dcéra hýbala a netúlala sa po uliciach. Plávaniu sa nepriečila.

Redaktor Stanislav Benčat sa spojil s pani Darinou Moravcovou cez telefón. Mama našej najúspešnejšej plavkyne totiž pre pandémiu koronavírusu neplánovane uviazla v Dallase, kde jej dcéra žije aj s rodinou.

Čo všetko nájdete v Olympijskom podcaste s Darinou Moravcovou?

Mali rodičia pri výchove Martiny Moravcovej problémy?

Nebála sa Martina studenej vody?

Napadlo mame, že jej dcéra bude tak úspešná plavkyňa?

Verila v olympijskú účasť svojej dcéry?

Prečo je s dcérou najlepšia kamarátka?

Ako si dnes rozumejú? 


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Podujatia a športovci
Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV