Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Preložené olympijské hry? Zlomená noha? Vlčeka nič nezlomí a verí vo svoj šiesty štart

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Nevzdávam sa, chcem sa pripraviť a byť vo forme na hry v roku 2021. Ak by to nevyšlo, nepoloží ma to. Ja si už nepotrebujem nič dokazovať. Počas kariéry som toho zažil dosť, bol na piatich olympijských hrách, ale mám motiváciu makať aj naďalej. Snívam o šiestej olympiáde, hádam sa to podarí.“

Erik Vlček patrí k najlepším športovcom slovenskej histórie. Člen ikonického komárňanského štvorkajaku štartoval na piatich olympijských hrách, získal tri medaily. Dvakrát mu na krk zavesili striebro, raz bronz. V týchto chvíľach sa mal 38-ročný vodák pripravovať na rekordné šieste olympijské hry, osud však zariadil, že hry v Tokiu sú preložené na budúci rok, navyše, počas karantény si Vlček zlomil nohu.

„V Amerike sme boli dva týždne, na poslednú chvíľu sme museli odtiaľ utiecť. Boli sme nútení ísť do karantény. Sanitka po mňa prišla do areálu lodenice, bol som prvý prípad v Komárne, koho brali z karantény do nemocnice. Po príchode do nemocnice so mnou preto zaobchádzali, ako keby som bol pozitívny na ochorenie COVID-19. Maximálna opatrnosť, všetci okolo mňa boli naobliekaní v ochranných odevoch, v nemocnici ma brali do separátneho krídla bočnými uličkami. Tam som bol zatvorený sám s jednou sestričkou, dokonca aj ona potom odišla, keďže bola z iného traktu. Spravili mi test, našťastie bol negatívny, a potom ma už previezli na klasické oddelenie,“ spomínal Vlček v Olympijskom podcaste na obdobie spred dvoch mesiacov.

Redaktor Stanislav Benčat vyspovedal nášho úspešného olympionika práve na mieste, kde sa Erik zranil, teda v priestoroch komárňanskej lodenice. Čo všetko v podcaste prezradil?

Ako vnímal situáciu okolo pandémie koronavírusu?

Neodradilo ho zranenie a preložené olympijské hry od sna zúčastniť sa na rekordných hrách?

Ako si spomína na prvé olympijské hry v Sydney?

Prečo nezískal dominantný štvorkajak zo začiatku milénia zlato v Aténach?

Ako vnímal rozbroje medzi kajakármi pred hrami v Londýne?

Kedy sa skutočne potešil zo zisku medaily?

Ako sa cíti medzi oveľa mladšími parťákmi v súčasnej posádke štvorkajaku?

Ako vníma rivalitu s Čechmi a Maďarmi?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV