Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Diéta? Oveľa dôležitejší je vhodný výber potravín, vraví športový fyziológ Viktor Bielik

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

V najnovšom rozprávaní v rámci Olympijského podcastu sme sa zamerali na tému jedla, zdravej, ale aj nezdravej výživy, ktorá je bežnou súčasťou našich každodenných dní. Hosťom Olympijského podcastu bol športový fyziológ Viktor Bielik.

„Aj zahraničné štáty uvádzajú, že počas korony v priemere ľudia pribrali 2-3 kilogramy. Šport spoločnosť polarizuje. Buď sú ľudia, čo majú sedavý spôsob života a hýbu sa málo, tí potom naberú ľahko, alebo naopak ľudia, ktorí športujú veľa. Počas korona obdobia sa tieto dva póly ešte viac vzdialili. Tí, čo sa hýbali málo, zleniveli ešte viac. Nemali žiaden pohyb, nechodili ani do práce. No a tí, čo boli zvyknutí športovať, keďže nechodili do práce, sa mohli venovať pohybu viac. Faktom však je, že je istotne viac tých, čo počas posledných týždňov zleniveli.“

Redaktor Stanislav Benčat sa s motivátorom, lektorom a autorom viacerých publikácií v oblasti zdravej výživy a telesného pohybu rozprával o témach správneho stravovania sa, poznatkov o jedle, či vhodných diétach.

„Mnoho ľudí trpí potravinovými alergiami. V 90. rokoch pritom nikto o pacientoch trpiacich na celiaku nevedel, dnes má túto chorobu pomaly každý tretí. A to nehovorím o alergiách na mlieko, ovocie. Treba sa zamyslieť, čím to je. Problémom je, že jeme nekvalitné potraviny. Keď k nám príde mäso z Číny, ktoré obsahuje antibiotiká, tak pochopiteľne nemá takú kvalitu, ako domáci produkt. Aj preto sa treba zamyslieť otázkou domácich produktov, fariem. Pôvod a výber potravín je napríklad oveľa dôležitejší, ako riešiť všakovaké diéty,“ priznal Bielik.

Čo ďalšie nájdete v Olympijskom podcaste venovanému téme jedla a zdravej výživy?

Ktorá diéta nie je vhodná pre mladé ženy?

Aká je bezpečná týždenná dávka konzumácie červeného mäsa?

Prečo by mladí športovci nemali jesť krvavé steaky?

V čom korona otvorila ľuďom obzory?

Prečo sa mladý hokejista nemôže stravovať ako Zdeno Chára?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty


 Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV