Šport a olympizmus
3 mins. čítania

Tomáš Tatar prijal výzvu Antona Siekela v kampani #Sportovakrv

Tomáš Tatar prijal výzvu Antona Siekela v kampani #Sportovakrv.
Foto
SOŠV

Hokejová hviezda Tomáš Tatar prijal výzvu prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru Antona Siekela a rozhodol sa podporiť osobnou návštevou odberného centra Národnej transfúznej služby na bratislavských Kramároch kampaň #Sportovakrv. Rovnako ako iniciátori kampane, Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), Nadácia SOŠV a Slovenský paralympijský výbor (SPV), aj útočník Montrealu Canadiens vyzýva športovcov i verejnosť, aby darovali vzácnu tekutinu.

Hokejová hviezda Tomáš Tatar prijal výzvu prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru Antona Siekela a rozhodol sa podporiť osobnou návštevou odberného centra Národnej transfúznej služby na bratislavských Kramároch kampaň #Sportovakrv.
Hokejová hviezda Tomáš Tatar prijal výzvu prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru Antona Siekela a rozhodol sa podporiť osobnou návštevou odberného centra Národnej transfúznej služby na bratislavských Kramároch kampaň #Sportovakrv.
Foto
SOŠV

Súčasťou kampane #Sportovakrv je výzva prostredníctvom sociálnych sietí od darcov krvi pre ďalších športovcov, priateľov či významné osobnosti, aby sa pridali a venovali svoju vzácnu tekutinu na pomoc iným. Prezident SOŠV Anton Siekel poslal pred týždňom symbolickú loptičku s výzvou darovať krv Tomášovi Tatarovi, prezidentovi Slovenského futbalového zväzu Jánovi Kováčikovi a predsedovi správnej rady Fondu na podporu športu Dušanovi Guľášovi. Ako prvý zareagoval hokejista Montrealu Canadiens a vybral sa počas pondelka darovať krv na bratislavské Kramáre.

„Som typ človeka, ktorý neodmieta výzvy. Iniciatívy, v ktorých ide o dobrú vec, vždy rád podporím. Ihly sa nebojím, preto som dlho nerozmýšľal a rozhodol sa ísť darovať krv. Uvedomujem si, že vzácnej tekutiny nie je nikdy dosť a častokrát môže transfúzia zachrániť niekomu život,“ hovoril pred vstupom na odberné pracovisko Tomáš Tatar.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Ilavy pred odberovým pracoviskom NTS vyplnil pripravený dotazník darcu krvi. Následne sa dozvedel, že aj vzhľadom na svoj nedávny pobyt v zahraničí i momentálnu vrcholovú prípravu krv darovať nemôže. „Je mi ľúto, že som tentoraz nemohol pomôcť. Dúfam, že aspoň inšpirujem k návšteve Národnej transfúznej služby mnohých mladých športovcov či verejnosť. Všetkým odkazujem: Darujte krv, vyhráme všetci,“ uviedol Tomáš Tatar.

Okrem Tomáša Tatara charitatívny projekt #Sportovakrv podporujú viacerí ďalší úspešní slovenskí športovci. Podporu darcovskej kampane vyjadria Paulína Fialková, Danka Barteková, Veronika Vadovičová, Róbert Vittek, Atilla Végh, Radoslav Malenovský, Martin Joppa, Marián Ligda či Tomáš Masaryk.

Pre ochranu zdravia i reguláciu počtu darcov krvi prítomných v odberných centrách zaviedla Národná transfúzna služba objednávanie darcov krvi na presný čas. Darovať krv v rámci #Sportovakrv je možné v pondelok až piatok počas odberových hodín, ktoré sú od 7.00 do 14.00 h s výnimkou utorka, kedy je možné prísť darovať krv od 7.00 do 17.00 h. Viac informácií o možnostiach i podmienkach darovania je na webe Národnej transfúznej služby.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV