Šport a olympizmus
Video
2 mins. čítania

K celosvetovej oslave Olympijského dňa sme sa pridali aj my! Naše športovkyne si dali poriadne do tela

Dnes oslavujeme Olympijský deň. Každý rok môžu ľudia po celom svete zdieľať radosť zo športu, zapojiť sa do rôznych športových aktivít a zjednotiť sa v duchu olympijských hodnôt. Olympijský deň slúži aj na povzbudenie všetkých ľudí, aby viedli zdravý a aktívny život. 

Oslavy celosvetového Olympijského dňa začali písať svoju históriu v roku 1948 ako pripomienka prijatia rozhodnutia o založení novovekých olympijských hier a ustanovenia Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Obe udalosti sa odohrali 23. júna 1894 na univerzite Sorbonna v Paríži.

Olympijský deň sme oslávili workoutom

Slovenský olympijský a športový výbor sa pridal k celosvetovej kampani Medzinárodného olympijského výboru s názvom #stayactive. Olympionici na celom svete dnes o 11:00 hod. svojho času cvičili online a k výzve sa pridali aj slovenskí športovci. Strelkyňa Danka Barteková a bývalá hokejová brankárka Zuzana Tomčíková spoločne predviedli 25-minútový workout - sériu rôznych cvikov, ktoré poriadne preverili ich športovú formu. A zvládli to naozaj parádne.

Infografika

Olympijským dňom žijeme celý jún

Tohtoročný Olympijský deň sa mal niesť v znamení olympijských hier v Tokiu a množstva zaujímavých športových podujatí, ktoré sme pre malých i veľkých pripravovali po celom Slovensku. Hoci nám tieto plány zmenil šíriaci sa koronavírus, na oslavy sme ani zďaleka nezabudli. Celý jún sa môžete zapojiť do Olympijského vedomostného kvízu či zdolať Výzvy šampiónov a hrať o zaujímavé vecné ceny.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV