Šport a olympizmus
2 mins. čítania

Dráb a Greguška novými členmi správnej rady Fondu na podporu športu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Miroslav Dráb
Foto
TASR/PAVEL NEUBAUER

Správna rada Fondu na podporu športu bude mať od 2. júla osem členov. Vláda SR na svojom stredajšom zasadnutí vymenovala za novým členov Miroslava Drába a Ivana Gregušku, ktorí nahradili odstupujúcich Jána Riapoša a Richarda Galoviča.

Ján Riapoš sa členstva v správnej rade vzdal k 1. júnu, Richard Galovič k 8. júnu. V súlade so Zákonom o Fonde na podporu športu 310/2019 Z. z. navrhol Slovenský paralympijský výbor za člena najvyššieho orgánu Miroslava Drába, ktorý je od roku 2010 generálny manažér slovenskej parahokejovej reprezentácie a už šestnásť rokov je riaditeľom Mestského hokejového klubu Dolný Kubín. Predseda vlády SR Igor Matovič namiesto Galoviča navrhol Ivana Gregušku, ktorý je v súčasnosti projektovým manažérom Slovenského tenisového zväzu zodpovedným za prípravu výstavby Národného tenisového centra v Košiciach a aplikáciu ustanovení Zákona o športe do predpisov, procesov a zmluvných vzťahov STZ a zároveň je konateľom súkromnej spoločnosti so sídlom v Štrbe.

Členmi správnej rady Fondu na podporu športu sú aj Jaroslav Rybánsky, ktorý je ako podpredseda momentálne poverený riadením Fondu, Anastasia Kuzminová, Jozef Turčány, Mária Berdisová, Daniel Líška a Jozef Krnáč. Vláda ešte nevymenovala nových členov namiesto doterajšieho predsedu Jozefa Guľáša a Martina Kohúta, ktorí sa v predošlých dňoch vzdali svojich funkcií. Podľa ministra školstva SR Branislava Gröhlinga by malo byť meno nového predsedu správnej rady známe do mesiaca.

Cieľom Fondu na podporu športu je zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých i zdravotne znevýhodnených ľudí. Členovia správnej rady majú päťročný mandát.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV