Šport a olympizmus
1 min. čítania

Olympijský deň, kde víťazom je každý

Andy Hlaváč

Olympijský klub Piešťany zorganizoval pri príležitosti osláv Olymijského dňa podujatie, ktoré sa nieslo v duchu hesla "Kde víťazom je každý". Vzhľadom na daždivé počasie si však vyslúžilo aj úsmevný dovetok „Z dažďa rastie všetko a možno aj budúci šampióni“.

Od deviatej hodiny ráno sa tak účastníci popasovali nielen s atletickými disciplínami, ale aj s nástrahami počasia, ktoré nebolo zrovna letné a slnečné.

Napriek tomu sa takmer šesť desiatok detí pustilo do súbojov, ktoré mnohokrát pripomínali vrcholové podujatia. Deti pretekali v disciplínach šprint, skok do diaľky, beh cez prekážky, hod kriketovou loptičkou a vytrvalostný beh.

Na základe nariadení vlády v súvilosti s pandémiou COVID-19 boli deti rozdelené podľa vekových kategórií na tri skupiny, takže Olympijský deň prebiehal do piatej hodiny popoludní ako celodenné podujatie.

Všetci pretekári si vyslúžili medailu s logom Olympijského dňa a odovzdávanie cien pod olympijskou vlajkou bolo pre každého zážitkom.

Veľkú radosť mali deti aj z tomboly, ktorú OK Piešťany mohol zorganizovať vďaka svojim partnerom pre každú vekovú kategóriu.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV