Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Učila ju Hingisová, rada pozerá Oteckov. Čo prezradila Benčičová na Federera?

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová má pozoruhodný životopis. Hoci sa narodila v krajine helvétskeho kríža a aj ju reprezentuje, plynule hovorí po slovensky a je u nás ako doma. Niet divu. Jej rodičia sú Slováci, v Bratislave žije časť jej rodiny, má aj slovenského priateľa. Počas koronakrízy trénovala a teraz už aj hrá tenisové zápasy, čas si našla aj ako hostka Olympijského podcastu.

„Pri povzbudzovaní sa na kurte výkriky miešam vo viacerých jazykoch. Zvyknem si zakričať 'Poď ', ale aj klasické anglické 'Cmmon'. Rovnako tak mi sem-tam ujde na kurte aj slovenská nadávka, zvyknem to miešať. Nadávať však vo veľkom nemôžem, keďže rozhodcovia sú pripravení na každú reč. Občas mi ujde, čo je však normálne (úsmev).“

Redaktor Stanislav Benčat sa rozprával so svetovou osmičkou krátko po zápase, ktorý odohrala na dvorci jedného z bratislavských tenisových areálov.

Čo všetko v Olympijskom podcaste 23-ročná rodáčka z Wollerau, ktorá počas kariéry vyhrala na hlavnom okruhu WTA štyri turnaje a celkovo na prize money zarobila už viac ako 8 miliónov dolárov prezradila?


Aký má vzťah so Slovenskom? Ktoré miesta má najradšej?

Chutia jej bryndzové halušky?

Ktoré slovo zo slovenčiny jej robí najväčší problém?

Ako vychádza so slovenskými tenistkami?

Verí v reštart tenisovej sezóny do konca roka?

Čo jej najviac prekáža na tenisovom živote?

Belinda je slovanistka. Sleduje viac futbal alebo hokej?


 Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Vo štvrtok 
si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

 Všetky podcasty


Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud


Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk


paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV