Športové aktuality
Podcast
4 mins. čítania

TalkSport #26: Covidkomédia okolo Slovana, kde zakotví Messi?

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

„Okolnosti vyradenia Slovana z Ligy majstrov za zeleným stolom som vnímal ako veľké, nepredvídateľné divadlo. Belasí vyslali na Faerské ostrovy hráčov, ktorí boli pred odletom testovaní. Všetci boli negatívni. Ibaže krátko predtým boli v tíme pozitívne prípady, o čom sa dozvedeli na Faerských ostrovoch. Pre domácich to bol varovný prst, aby sa nákaza v krajine nevyskytla. UEFA sa tu však zachovala bezpohlavne. Na jednej strane bol vytýčený termín druhého termínu, na druhej posledné slovo mal krízový štáb danej krajiny. Toto si mala UEFA ustrážiť efektívnejšie.“

Sú pokračujúce obmedzenia zo strany slovenskej vlády a konzília epidemiológov, virológov a odborníkov začiatkom konca profesionálneho športu na Slovensku? Kam odíde, ak teda naozaj odíde Lionel Messi z Barcelony? Aj týmto témam sme sa venovali v ďalšom vydaní podcastu TalkSport, ktorý vám prináša Slovenský olympijský a športový výbor v rámci Olympijského podcastu.

Redaktor Stanislav Benčat glosoval športové dianie na Slovensku, ako aj vo svete spoločne so športovým redaktorom RTVS, konkrétne z rozhlasovej sekcie, Martinom Kaiglom.

Redaktor Stanislav Benčat (vľavo) s dnešným hosťom Olympijského podcastu Martinom Kaiglom.
Redaktor Stanislav Benčat (vľavo) s dnešným hosťom Olympijského podcastu Martinom Kaiglom.
Foto
Podcaster

V diskusii v rámci podcastu TalkSport znova rezonovala téma opatrení voči korone. September, ktorý sa začína dnešným dňom, bude v znamení nových zákazov a opatrení. Do platnosti vstúpil zákaz usporadúvať podujatie s účasťou nad 1 000 ľudí vo vonkajšom prostredí a nad 500 ľudí v interiéri. Striktné nariadenie má už aj konkrétnu obeť: organizátori ČSOB Bratislava Marathonu 2020 (4.- 6. 9.) sa rozhodli, že podujatie sa uskutoční iba vo virtuálnej podobe.

Hokejista Marek Viedenský na sociálnej sieti ostro kritizoval nové nariadenia, keď napísal: „Koniec profesionálneho športu na Slovensku sa blíži, ak nepomôžete tímom, športovcom, trénerom, súťažiam...“

Ako vnímajú páni od mikrofónu kroky vedenia našej krajiny? Započúvajte sa do podcastu TalkSport, v ktorom nájdete odpoveď na túto, ako aj iné otázky. Na čo sa teda môžete tešiť?

Akým športom hrozí na Slovensku reálny zánik pri pokračujúcich striktných opatreniach?

Vyvíjajú zväzy a federácie dostatočný tlak na vládu?

Ako zareagujú na obmedzenia fanúšikovia?

Čo sa dialo v pozadí vyradenia bratislavského Slovana z Ligy majstrov?

Je Messiho odchod z Barcelony len mediálna hra?

Je správne, že NHL a NBA odložila svoje zápasy a športovci znova reagovali na násilie v Spojených štátoch?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty  


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV