SOŠV
Oznamy
7 mins. čítania

Mimoriadna ponuka pre slovenský šport

Slovenský olympijský a športový výbor a x-bionic® sphere podávajú slovenským športovcom pomocnú ruku. V tejto výnimočnej a veľmi náročnej dobe dostávajú slovenské zväzy a celá športová komunita zastrešená SOŠV možnosť bezodplatne využívať špičkové podmienky v Olympijskom tréningovom centre x-bionic® sphere v Šamoríne.

Pomoc bez nároku na financie je v rozsahu služieb ubytovania, vstupu na športoviská, vybraných oddychových a spoločenských zón, ako aj starostlivosti o ubytovaných športovcov. Športové zväzy si počas pobytov budú hradiť iba stravu a aj tú za oveľa výhodnejších finančných podmienok ako doteraz. Slovenský olympijský a športový výbor sa dohodol so zástupcami tréningového centra na spolupráci, z ktorej bude profitovať predovšetkým slovenský šport. Mimoriadnu ponuku na tréningový pobyt za doteraz najvýhodnejších podmienok môžu využiť prostredníctvom svojich národných zväzov vrcholoví i mládežnícki športovci.

PONUKA NA VYUŽÍVANIE X-BIONIC® SPHERE V ŠAMORÍNE

CENA: zvýhodnená cena stravnej jednotky 30 eur s DPH na osobu/deň

PONUKA OBSAHUJE / ROZSAH SLUŽIEB POSKYTNUTÝCH BEZODPLATNE:

  • Ubytovanie v samostatnom pavilóne v priestranných izbách pre 1 až 4 osoby (využitie kapacity ubytovania je plne v kompetencii SOŠV)

  • Vstup na športoviská v rámci Olympijského tréningového centra x-bionic® sphere pre individuálnych športovcov a športové skupiny

  • Vyčlenený pracovník x-bionic® sphere na starostlivosť o športovcov (rezervácie športovísk, ubytovania, ad hoc požiadavky športovcov a pod.)

ÚČELY VYUŽITIA PONUKY:

  • Príprava vrcholových a výkonnostných športovcov zväzmi (športovými klubmi, ktoré zastrešujú zväzy)

  • Organizácia športových podujatí organizovanými športovými zväzmi

  • Organizácia školení a seminárov zväzmi

VIAC INFORMÁCIÍ

SOŠV: Zuzana Tomčíková, mail: [email protected]

X-BIONIC SPHERE: web: https://www.x-bionicsphere.commail: [email protected]tel: +421 911 153 678

  Detailná ponuka v PDF Chcem využiť ponuku

Športovci často využívajú na sústredenia a kempy zahraničné útočiská, no už aj doma  majú  možnosti na špičkovú prípravu i regeneráciu. Olympijské tréningové centrum x-bionic® sphere ponúka v pokojnej časti Šamorína neďaleko Dunaja profesionálne tréningové podmienky pre olympijské i neolympijské športy, v porovnateľnej, ak nie vyššej kvalite ako v cudzine. V dnešnej dobe poznačenej obmedzeným cestovaním a reštrikciami hromadného športu je x-bionic® sphere jedinečným riešením.

Príprava a tréningy v Šamoríne počas jesene by pre slovenské športové zväzy i kluby znamenali nielen ušetrenie času, ale aj množstva finančných prostriedkov. Ušetrené financie by mohli zväzy presunúť na iný, v dnešnej dobe oveľa potrebnejší účel.

Pre všetkých je pripravená  ponuka ubytovania vrátane vstupov na jednotlivé športoviská i do oddychových a spoločenských zón v rozsahu 625 izbo-nocí s kapacitou ubytovania až 2500 športovcov. Toto všetko bez nároku na financie.

  Detailná ponuka v PDF Chcem využiť ponuku

Termíny na sústredenia, kempy či iné akcie organizované zväzom či klubom do konca roka 2020 môžu zástupcovia športových zväzov nahlásiť v prvom kole do 15. septembra 2020. Ak sa nenaplnia dohodnuté kapacity, SOŠV pripraví ďalšie prihlasovacie kolo.

„Slovenský olympijský a športový výbor si ako strešná organizácia slovenského športu uvedomuje, že v dnešných ťažkých časoch je potrebné hľadať spôsoby, ako pomáhať športovcom. Chceli sme im preto umožniť bezodplatné využitie služieb ubytovania a prístupu na športoviská pre zabezpečenie prípravy v špičkových podmienkach a predovšetkým v bezpečnej zóne, aby nemuseli cestovať do rizikových krajín a strácať čas a energiu náročnými presunmi. Aj doma na Slovensku máme špičkové stredisko. Prostredníctvom  tejto pilotnej fázy projektu by sme v roku 2020 chceli otestovať plánovaný nový model strategickej spolupráce medzi Slovenským olympijským a športovým výborom a x-bionic® sphere. S dôrazom na napredovanie slovenského športu chceme prostredníctvom celoročnej spolupráce zabezpečiť pre slovenský šport samostatný hotelový pavilón s kapacitou 48 izieb vrátane komplexného využitia dostupných športovísk. Podporíme tým nielen reprezentačné kolektívy, ale aj popredné klubové družstvá či elitných mládežníckych športovcov. Zároveň podporíme slovenský areál i rozvoj domáceho cestovného ruchu. Vďaka dobrým referenciám od našich športovcov sa môže chýr o špičkovom areáli neďaleko Bratislavy dostať aj do sveta,“ povedal výkonný riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru Gábor Asványi.

Komplex x-bionic® sphere projektovali s ohľadom na požiadavky športovcov, profesionálnych tímov, športových klubov či škôl. Zároveň spĺňa štandardy na organizovanie národných a medzinárodných atletických mítingov a športových podujatí. Kľúčovými princípmi všetkých športových priestorov v areáli sú bezpečnosť, dynamika a maximálny športový výkon. Vďaka špičkovému vybaveniu poskytuje x-bionic® sphere ideálny priestor pre množstvo olympijských športových disciplín. K dispozícii sú vonkajšie i vnútorné športoviská. Samozrejmosťou je tiež ponuka regeneračných služieb. Súčasťou komplexu je štvorhviezdičkový hotel s bezbariérovými izbami. Reštaurácia Olym-pick ponúka celodenné stravovanie. Areál disponuje aj prednáškovými sálami a školiacimi miestnosťami vybavenými modernou technikou.

„Chceme pomáhať slovenskému športu. Už viackrát sme dokázali, že vieme ponúknuť kvalitné podmienky a služby pre športovcov aj doma na Slovensku. Zvýhodnená ponuka v rámci návrhu strategickej spolupráce pre olympijsky rok 2021 je exkluzívne poskytnutá pre SOŠV. Počíta s alokáciou celého hotelového pavilónu pre potreby slovenského športu. Podobnou ponukou nebude disponovať žiaden iný subjekt. Len vďaka obojstranne výhodnému partnerstvu budú môcť v areáli absolvovať prípravu reprezentácie, športové kluby či jednotlivci. Aktuálna ponuka sa týka aj organizácie športových podujatí usporiadaných športovými zväzmi či školení a seminárov, keďže si uvedomujeme nevyhnutnosť vzdelávania nielen športovcov, ale aj trénerov,“ hovorí predseda dozornej rady x-bionic® sphere Juraj Bača.

Areál x-bionic® sphere je zároveň na základe iniciatívy SOŠV v prípade sprísnenia opatrení proti šíreniu pandémie a opätovnom uzatvorení všetkých športovísk na Slovensku pripravený zabezpečiť kontinuitu bezpečnej športovej prípravy pre reprezentantov SR. V areáli je možné vytvoriť bezpečnú a kontrolovanú zónu na ubytovanie, stravovanie i športovú prípravu všetkých olympionikov. Platili by v nej mimoriadne bezpečnostné a hygienické opatrenia pre všetky ubytovacie i stravovacie kapacity a športoviská. Súčasťou opatrenia je  aj karanténny ubytovací pavilón, kontrolovaný a limitovaný vstup na športoviská a všetci, ktorí by sa pohybovali v hermeticky uzavretom priestore Olympijského tréningového centra by sa museli podrobiť povinne testom na koronavírus. Na podobnom princípe fungovali v minulosti aj bundesligové kluby či tímy zámorských NHL a NBA.

  Detailná ponuka v PDF Chcem využiť ponuku

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV