Šport a olympizmus
4 mins. čítania

Plánovanie olympijských hier je náročné aj bez pandémie, ich preloženie je výzva

Stanislav Krško
Foto
TASR

„Je to obrovská výzva”, hovorí Toshio Tsurunaga. Spolu so svojimi kolegami z organizačného výboru olympijských hier v Tokiu stoja pred náročnou úlohou – preplánovať Tokio 2020 na rok 2021. Čo všetko prináša takýto náročný organizačný proces? Dozviete sa na online športovej konferencii SPORT (R)EVOLUTION priamo z úst vedúceho služieb pre národné olympijské výbory Toshia Tsurunagu! 

Toshio Tsurunaga - spíker na online športovej konferencii SPORT (R)EVOLUTION.
Toshio Tsurunaga - spíker na online športovej konferencii SPORT (R)EVOLUTION.
Foto
SOŠV

Začiatkom roka 2020 sa Medzinárodný olympijský výbor pripravoval na letné olympijské hry v Tokiu. Japonsko sa pripravovalo na usporiadanie najväčšej športovej udalosti na svete. V roku 2020 by ste v hlavnom meste Japonska väčšiu slávnosť nenašli. Olympijské hry na vás dýchali na každom kroku… Plány sa zameriavali na rekordnú divácku účasť a prezentovanie japonskej pohostinnosti pred celým svetom. 

Celý proces však zmarila celosvetová pandémia nového koronavírusu. V marci padlo ťažké, no nevyhnutné rozhodnutie. Tokijské hry boli preložené na rok 2021. Týmto rozhodnutím sa odštartovali veľké logistické a organizačné výzvy. Preplánovať také monumentálne podujatie,  akým sú olympijské hry nie je jednoduché.

Naplánovať olympijské hry je nesmierne zložitý proces aj keď si odmyslíme hrozbu celosvetovej pandémie. „Najväčšia výzva je dosiahnuť, aby organizačný výbor olympijských hier pochopil rozsah našej misie. Je ťažké predstaviť si a zorganizovať také veľké a zložité podujatie ako olympijské hry. Dokážete si to predstaviť až vtedy, keď sa stanete jeho súčasťou,“ povedal pre olympic.sk Toshio Tsurunaga, jeden zo spíkrov na online športovej konferencii SPORT (R)EVOLUTION

Viac informácií o konferencii a vstupenky

„Základom organizácie olympijských hier je zabezpečiť mimoriadne dobré poskytovanie základných služieb, akými sú doprava, stravovacie služby a ubytovanie,“ dodáva Tsurunaga.

Tsurunaga sa organizovaniu podujatí začal venovať už počas štúdia na Kalifornskej univerzite v Los Angeles. Na olympijských hrách sa po prvýkrát zúčastnil v roku 1984 v Los Angeles, ale len ako divák. Je zamestnancom piatich organizačných výborov, začínal na OH v Atlante 1996. Pracoval na ôsmich olympijských hrách a šiestich olympijských hrách mládeže pre Medzinárodný olympijský výbor.

Teraz spolu so svojimi kolegami stojí pred veľkou úlohou – preplánovať olympijské hry v Tokiu. „Je to veľká výzva. Odloženie hier nám však ponúklo príležitosť ďalej optimalizovať naše plánovanie a zaviesť opatrenia, ktoré by sa tiež mohli vzťahovať aj na olympijské hry v budúcnosti,“ hovorí pracovník Medzinárodného olympijského výboru.


Čo sa dozviete v jeho prednáške na konferencii SPORT (R)EVOLUTION?

SPORT (R)EVOLUTION

Ako vyzerali prvé stretnutia organizačného výboru po definitívnom preložení olympijských hier?

Čo bude s olympijskou dedinou, ktorá bola sa mala budúci rok zmeniť na súkromné ubytovanie?

S akými ďalšími výzvami sa organizátori stretli v súvislosti s preložením olympijských hier?

Je možné, že na olympijských hrách nebudú prítomní diváci?


To, ale aj oveľa viac sa dozviete na online športovej konferencii SPORT (R)EVOLUTION z dielne Slovenského olympijského a športového výboru, ktorá minulý rok v septembri zažila svoju úspešnú premiéru, o čo svedčí viac ako 600 účastníkov. V priebehu príprav nový koronavírus organizátorov síce nepríjemne prekvapil, avšak nezlomil. Konferencia sa tento rok presunula do online prostredia a uskutoční sa už 16. septembra!

Organizátori si pre vás pripravili 12-hodinový program na dvoch pódiách. MAIN STAGE ponúkne zaujímavosti zo športovej legislatívy, financovania, športového marketingu či príprav na TOKIO 2020. LIFESTYLE STAGE sa venuje témam športovej psychológie, zdravého životného štýlu, príbehom športových osobností, ale aj novým médiám.

Toshio Tsurunaga bude na konferencii prednášať na tému „Preplánovanie olympijských hier v Tokiu". Jeho prednášku uvidíte na MAIN STAGE. 

O ďalšom programe SPORT (R)EVOLUTION a vstupenkách sa dozviete na www.sportrevolution.sk  

Viac informácií a program

SPORT (R)EVOLUTION

TIPOS SPP
Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV