Športové aktuality
3 mins. čítania

Danka Barteková sa stala riaditeľkou Krištáľového krídla

(TASR, pp)
Foto
TASR/ŠTEFAN PUŠKÁŠ

Strelkyňa, členka Medzinárodného olympijského výboru a bronzová medailistka z olympijských hier 2012 v Londýne Danka Barteková zasadla do kresla riaditeľky Krištáľového krídla. Svoju aktívnu streleckú kariéru musí teraz zladiť s ďalšou prácou.

Ponuku doterajšej riaditeľky Márie Vaškovičovej prijala Danka Barteková okamžite, jej jediná neistota bola, či to všetko zvládne. „S Krištáľovým krídlom som spojená už od roku 2013, keď som sa stala laureátkou tohto ocenenia. Neskôr som sa stala členkou Nadácie Krištáľového krídla aj predsedníčkou správnej rady nadácie. Som členkou poroty, dokonca som moderovala odovzdávanie ocenení. Vzťah je teda dlhoročný a veľmi priateľský,“ povedala Barteková. Členka Športového centra polície si uvedomuje, čo Krištáľové krídlo znamená pre úspešných ľudí na Slovensku a aký je jeho význam.

Barteková je stále aktívnou športovkyňou, k funkcii v MOV jej pribudla aj pozícia riaditeľky Krištáľového krídla. Podľa vlastných slov nevidí dôvod, prečo by novú funkciu nezvládala.

„Nová funkcia je pre mňa veľkou cťou. Rada pomôžem, no bez toho, aby to ovplyvnilo moju športovú kariéru. V období, keď sa Krídlo pripravuje, sa nestrieľa. Tréningy si viem zladiť tak, aby som bola k dispozícií. A máme dohodu, že ak budem zaneprázdnená, všetko s Krištáľovým krídlom sa prispôsobí tak, aby sme to zvládali,“ doplnila nová riaditeľka.

Keď Barteková získala Krištáľové krídlo, mala za sebou už množstvo medzinárodných úspechov. Na záverečnom galavečere pocítila veľkú pokoru, keďže videla množstvo úspešných ľudí. „Na Slovensku máme neskutočne šikovných a úspešných ľudí. Častokrát sa o nich nevie, pretože u nás sa sláva zamieňa za úspech. A práve preto si myslím, že Krištáľové krídlo plní v našej spoločnosti významnú funkciu. Nie je to komerčná cena, práve to z nej robí niečo iné,“ zdôraznila Barteková.

Podľa autorky a producentky Krištáľového krídla Márie Vaškovičovej je Krištáľové krídlo tradíciou a hlasom slovenskej verejnosti vyzdvihujúcou ľudí, ktorí si zaslúžia obdiv a úctu. Má za sebou 23 rokov udeľovania ocenení v desiatich kategóriách za konkrétny počin v danom roku v oblasti spoločenského, hospodárskeho, vedeckého, športového, kultúrneho života, ako aj mimoriadnej ceny. Záštitu nad aktuálnym ročníkom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV