Šport a olympizmus
Bratislava
2 mins. čítania

SOŠV navštívil nový japonský veľvyslanec na Slovensku Makoto Nakagawa

Na spoločnej fotografii zľava generálny sekretár SOŠV Jozef Liba, japonský veľvyslanec na Slovensku Makoto Nakagawa a prezident SOŠV Anton Siekel.
Foto
SOŠV

Na prvú návštevu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v piatok zavítal nový mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Japonska na Slovensku, J. E. Makoto Nakagawa. V prítomnosti generálneho sekretára SOŠV Jozefa Libu ho prijal prezident SOŠV Anton Siekel. Keďže išlo o celkom prvú návštevu nového japonského veľvyslanca, mala zdvorilostný a zoznamovací charakter. Vzácny hosť vyjadril potešenie z toho, že predchádzajúca spolupráca SOŠV s jeho predchodcom, ambasádorom Džunom Šimmim, bola veľmi dobrá.

Samozrejme, debatovalo sa predovšetkým o olympijských hrách v japonskom Tokiu, ktoré boli vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu preložené z tohto na budúci rok. Veľvyslanec Makoto Nakagawa prezradil, že štyri roky sa priamo podieľal na olympijských prípravách, pretože bol členom tímu, zabezpečujúceho výstavbu Národného štadióna v Tokiu. Vyjadril pripravenosť a ochotu spolupracovať so SOŠV vo všetkom, čo sa týka olympijských hier v Tokiu, ale aj v iných záležitostiach, spojených s Japonskom.

Veľvyslanec Makoto Nakagawa predstaviteľov SOŠV ubezpečil, že japonská strana urobí maximum pre úspech budúcoročných olympijských hier. Anton Siekel aj Jozef Liba reagovali, že obaja navštívili Tokio v marci tohto roku tesne pred prepuknutím pandémie a presvedčili sa o vynikajúcej pripravenosti hostiteľského mesta hier. Všetci spoločne vyjadrili nádej, že napriek súčasnej ťažkej situácii a prísnym protipandémiovým opatreniam sa podarí olympijské hry usporiadať na vysokej úrovni.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV