Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

TalkSport #29: Prečo Sagan nezískal zelený dres? Slovinsko > Slovensko

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Historický moment pre slovinskú cyklistiku. Mladučký Tadej Pogačar, ktorý v pondelok oslávil 22. narodeniny, sa stal pri svojom debute na Starej dáme víťazom najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France. Všetkých a najmä svojho krajana Primoža Rogliča šokoval v 20. etape, v časovke, kde predviedol priam nadľudský výkon a dostal sa na prvé miesto poradia.

Redaktor Olympijského podcastu Stanislav Benčat (vľavo) s redaktorom denníka SME Milošom Šebelom.
Redaktor Olympijského podcastu Stanislav Benčat (vľavo) s redaktorom denníka SME Milošom Šebelom.
Foto
SOŠV

V nedeľu si následne už len vychutnal triumfálny príchod do Paríža. Tour vyvrcholila tradične prestížnym špurtom na Champs-Élysées. Náš Peter Sagan, ktorý nepridal ôsmy zelený dres, skončil v celkovom poradí tejto súťaže druhý. V Paríži finišoval na tretej pozícii. Z triumfu v Paríži, ako aj zo zeleného dresu, sa tešil Ír Sam Bennett. Na vrcholy Tour de France sme si posvietili v ďalšom vydaní podcastu TalkSport s redaktorom denníka SME Milošom Šebelom.

  • V zámorí sa rozohrala finálové séria bojov o Stanleyho pohár medzi Dallasom a Tampou Bay.
  • Futbalový Slovan je opäť na posmech fanúšikov od Novej Sedlice po Záhorskú ves, keď po tragickom výkone vypadol v 2. predkole Európskej ligy s fínskym Kuopiom.
  • Švédsky skokan o žrdi Armand Duplantis predviedol na atletickom mítingu Diamantovej ligy v Ríme najlepší výkon pod holým nebom v histórii 615 cm. O jeden centimeter tak prekonal Ukrajinca Sergeja Bubku, ktorý držal primát od júla roku 1994.
  • Tenisový svet sa pripravuje na Roland Garros.

Svet športu má za sebou rušný týždeň, no jednoznačne v ňom dominovala cyklistika. Redaktor Stanislav Benčat si preto pozval odborníka na tento šport, svojho kolegu Miloša Šebelu, ktorý glosoval práve sa skončenú Tour. Čo všetko nájdete v podcaste TalkSport?

Ako vnímať druhé miesto Petra Sagana v súťaži o zelený dres?

Prečo mu ušiel Ír Sam Bennett o takmer 100 bodov?

Kde boli zlomové momenty Tour zo Saganovho pohľadu?

Bola penalizácia z 11. etapy pre slovenského jazdca opodstatnená?

Celkový víťazom pretekov sa stal Slovinec Pogačar. Čo hľadať za touto senzáciou?

Je dobré, ak o víťazovi rozhodne časovka?

Ako zvládli organizátori Tour preteky po stránke bezpečnosti?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV