Športové aktuality
5 mins. čítania

Organizačný výbor EYOF má nového výkonného riaditeľa, Peter Hamaj strieda Petra Korčoka

Organizačný výbor EYOF má nového výkonného riaditeľa, Peter Hamaj
strieda Petra Korčoka.

Novým výkonným riaditeľom organizačného výboru XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže, ktorý bude v závere júla 2022 hostiť Banská Bystrica, sa od 1. októbra stane Peter Hamaj. Vo funkcii nahradí Petra Korčoka, ktorý sa rozhodol pre pracovnú zaneprázdnenosť ukončiť svoje pôsobenie v organizačnom výbore.

Výkonný riaditeľ riadi činnosť organizačného výboru. Peter Korčok sa funkcie ujal 6. júna 2019 po prijatí uznesenia mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici a schválení Zakladacej listiny o založení neziskovej organizácie EYOF 2021 Banská Bystrica. Počas viac ako roka vo funkcii riešil viacero výziev, azda najväčšia prišla počas jarnej prvej vlny koronavírusu. Keď prišlo ku kolízii s termínom posunutých olympijských hier v Tokiu, po rokovaniach s Európskymi olympijskými výbormi sa EYOF presunul na záver júla 2022.

„Za viac ako pätnásť mesiacov v práci sa nám podarilo dať dokopy organizačný tím zložený z kvalitných odborníkov v rôznych oblastiach. Ďakujem im za skvelú spoluprácu. Verím, že sme spoločne položili dobré základy pre úspešné zvládnutie EYOF v roku 2022,“ uviedol Peter Korčok a pokračoval: „Rozhodol som sa ukončiť svoje pôsobenie v organizačnom výbore pre pracovnú a časovú zaneprázdnenosť. Je náročné skĺbiť všetky povinnosti. Bez pomoci kolegov z našej rodinnej firmy, Slovenského atletického zväzu a predovšetkým mojej rodiny by to nebolo možné. Spoločne sme si nastavili dvojročný plán spolupráce, počas ktorého som sa chcel venovať predovšetkým EYOF. Bohužiaľ, zasiahol koronavírus a prišli presuny podujatí, obdobie príprav sa predĺžilo z dvoch na tri roky. V roku 2022 ma čakajú ďalšie pracovné výzvy. Z môjho pohľadu je lepšie ukončiť prácu v organizačnom výbore už teraz, aby som neodchádzal až v čase začínajúceho finišu prípravných prác rok pred začiatkom EYOF. Doterajším kolegom z organizačného výboru sa budem naďalej snažiť v rámci mojich možností pomáhať pri prípravách.“

Nový výkonný riaditeľ Peter Hamaj činnosť organizačného výboru dokonale pozná, doteraz bol jeho športovým riaditeľom a zodpovedal za koordináciu športového programu. Absolvent FTVŠ UK v Bratislave i športového manažmentu a marketingu v Londýne má bohaté skúsenosti z príprav veľkých podujatí. Bol generálnym sekretárom organizačného výboru Svetovej zimnej univerziády 2019 na Štrbskom Plese a v Osrblí, športovým a súťažným riaditeľom hokejových majstrovstiev sveta 2019, šéfom organizačného výboru akademických majstrovstiev sveta v športovom lezení 2018, podieľal sa na prípravách MS do 18 rokov v hokeji 2017 i MS 2017 v in-line hokeji. Svet športu pozná aj z pôsobení v Slovenskom olympijskom výbore, Slovenskom paralympijskom výbore i Britskej olympijskej asociácii.

„Ďakujem Petrovi Korčokovi za doterajšiu spoluprácu. Činnosť organizačného výboru je dobre nastavená, v nastúpenom trende budeme pokračovať. S blížiacim sa termínom podujatia sa bude organizačný tím stále viac a viac rozrastať. Čaká nás naďalej mravčia práca. Našou ambíciou je predovšetkým pripraviť čo najlepšie podmienky pre športovcov, aby odchádzali z Banskej Bystrice plní výborných dojmov a skvelých zážitkov. Vždy som optimista, verím, že sa nám tento cieľ podarí naplniť,“ uviedol Peter Hamaj.

Primátor Banskej Bystrice a prezident organizačného výboru Ján Nosko akceptoval rozhodnutie Petra Korčoka a poďakoval mu za doterajšiu činnosť. „Rozhodnutie Petra Korčoka plne rešpektujem. Budem rád, ak naďalej bude súčasťou prípravného tímu,  hoci  už nie v pozícii riaditeľa.  Teší ma, že našu ponuku prijal Peter Hamaj, s ktorým som sa už stihol stretnúť, aby sme si povedali o našich vzájomných predstavách a smerovaní. Verím, že spoločnými silami sa nám napokon podarí EYOF 2022 zorganizovať,“ povedal Ján Nosko.

O EYOF 2022 BANSKÁ BYSTRICA

Európsky olympijský festival mládeže je najväčšie podujatie pre mladých športovcov z 50 krajín Európy vo veku od 14 do 18 rokov organizované pravidelne od roku 1991. Propaguje olympijské hodnoty, ideály a tradície. Banská Bystrica bude hostiť EYOF od 24. do 30. júla 2022.

Mesto i región sa prostredníctvom veľkého podujatia s účasťou športovcov z 50 krajín nielen zviditeľnia v Európe, ale aj získajú možnosť vylepšiť športovú i ubytovaciu infraštruktúru. Organizácia EYOF 2022 výrazne pomôže k rozvoju športu v Banskej Bystrici. Záujem vyvolaný podujatím inšpiruje jednotlivcov všetkých vekových skupín, najmä však mládež. EYOF zvýrazní hodnoty športu a telesnej aktivity pre zdravie celej spoločnosti. Zároveň podporí rozvoj miestnych športových klubov, vyformuje nových zamestnancov v športe a vytvorí silnú dobrovoľnícku komunitu v regióne. Skúsenosti z EYOF môže mesto využiť pri organizácii ďalších významných medzinárodných podujatí, čím sa ešte viac dostane do povedomia sveta. Nezanedbateľný je aj ekonomický prínos pre mesto i región.

Podujatia a športovci
paris

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV