Športové aktuality
Podcast
4 mins. čítania

Triatlon vás úplne vyzlečie. Ctíme si fair-play a jeden druhého, vraví olympionik Varga

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Fair-play a integrita je v triatlone veľmi silná. Raz za rok, za dva sa stane výnimočný moment, ktorý vás dojme. Spomeniem napríklad bratskú pomoc Brownlievcov, keď totálne vyčerpaného Jonnyho doslova dotlačil do cieľa brat Alister. Následne dostali pozvanie do šou Ellen DeGeneres, ale namiesto toho prišli do Bratislavy na moju svadbu.“

Triatlon patrí medzi najnáročnejšie olympijské športy. Kombinácia plávania, bicyklovania a behu nie je pre určená pre každého. Kto však raz podľahne čaru triatlonu, nájde dlhodobú športovú lásku.

Je to tak aj v prípade nášho úspešného reprezentanta a olympionika Richarda Vargu, ktorý je ambasádorom triatlonu na Slovensku. Aj on určite s uznaním sledoval gesto Španiela Diega Mentridu, ktorý na pretekoch Santader Thriatlon pustil na tretie miesto Brita Jamesa Teagla, ktorý chybne odbočil do slepej zatáčky tesne pred cieľom. Nielen o pravej duši športovca, ktorú triatlonisti majú, sme sa s Rišom rozprávali v rámci Olympijského podcastu.

VÝZVA NA PODÁVANIE NÁVRHOV NA CENY FAIR PLAY

Klub fair play SOŠV aj tento rok udelí pre osobnosti zo športového prostredia ceny fair play v troch hlavných kategóriách (dlhodobé pôsobenie v duchu fair play, aktívne šírenie a propagáciu myšlienok  fair  play, príkladný čin v duchu fair play). Ak máte vedomosť o niekom, kto vykonal významný skutok v duchu fair play, či poznáte osobnosť, ktorá dlhodobo presadzuje, alebo verejne propaguje myšlienky fair play, a svojím životom ich aj potvrdzuje, dajte nám vedieť.

Návrhy na ceny fair play posielajte prostredníctvom tohto dotazníka. Termín zaslania návrhov je do 30. septembra 2020.

Ďalšie informácie nájdete TU

Redaktor Stanislav Benčat si pozval dvojnásobného účastníka olympijských hier z Londýna a brazílskeho Ria do podcastového štúdia nielen pre debatu o geste fair play, ktoré nie je v triatlone ničím nezvyčajným, ale v debate preberali aj Rišove skúsenosti s podcastami, keďže sám nahráva vlastné triatlonové podcasty. Na pretras však prišla aj Vargova kariéra a ambície znova štartovať na olympijských hrách. Čo všetko si teda môžete vypočuť v najnovšom Olympijskom podcaste?

Čím to je, že triatlonisti sú jedni z najviac férových športovcov?

Stalo sa Vargovi, že niekedy počas pretekov zablúdil?

Ako sa dostal k triatlonu?

Triatlonisti z ktorej krajiny majú najväčšie sebavedomie?

Prečo bol dvakrát vylúčený z reprezentácie?

Ako si spomína na hry v Londýne a Riu?

Aké šance má pre olympiádu v Tokiu?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Podujatia a športovci
Šport
Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV