Šport a olympizmus
2 mins. čítania

Šesťdesiaty ročník Večerného behu Prešovom podporil Olympijský klub Prešov

Viera Bebčáková

V skvelej atmosfére sa 15. septembra v historickom jadre Prešova uskutočnil 60. ročník Večerného behu Prešovom. Tradičné podujatie sa každoročne uskutočňuje v máji, pre mimoriadnu situáciu bol jeho termín zmenený.

Nič mu to však neubralo na šmrnci, v krásnom letnom podvečere a večere boli na programe zaujímavé zápolenia od predškolákov až po seniorov nad sedemdesiat rokov. Umocnili ich aj vystúpenia mažoretiek Diridoniek. Na svoje si prišli bežci, vyznávači nordic walkingu aj inline korčuliari. Nad najstaršími bežeckými pretekmi svojho druhu na Slovensku mala záštitu primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Večerný beh Prešovom podporil aj Olympijský klub Prešov. Podpredsedníčka OK Prešov Viera Bebčáková pripravila pre detské a žiacke kategórie viaceré vecné ceny (tričká s logom Olympijského dňa, obaly na jedlo, zošity s olympijskou tematikou). Zástupcovia škôl s najpočetnejším zastúpením na VBP si prevzali plagáty, určené na olympijskú výchovu a vzdelávanie. Olympijský klub Prešov zabezpečil tiež pamätné medaily, ktoré si prevzali dlhoroční organizátori večerného behu. Z OK Prešov to boli Juraj Maľcovský, Ján Jacoš a Viktor Zamborský.

V hlavných kategóriách sa prvý raz do listiny víťazov zapísali viacnásobný majster Slovenska v maratóne a polmaratóne Jozef Urban (TJ Obalservis Košice) a Jarmila Vitovičová (ČergovRun). V cieli bol aj 74-ročný športový nezmar Vojtech Kassay (MARAS team). Ocenil, že v rámci krásneho športového dňa mali možnosť súťažiť rôzne kategórie od detí po veteránov, páčila sa mu tiež atmosféra a účasť divákov.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV