Šport a olympizmus
2 mins. čítania

Klub slovenských turistov je dôležitý partner pre SOŠV

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Klub slovenských turistov (KST) patrí v rámci podpory pohybových aktivít detí, mládeže i seniorov medzi dôležitých partnerov Slovenského olympijského a športového výboru. Delegátom sobotňajšieho 21. valného zhromaždenia KST v Liptovskom Mikuláši to povedal vo svojom pozdravnom príhovore prezident SOŠV Anton Siekel.

KST je jedna z najväčších organizácií v slovenskom športe. Má takmer 20-tisíc členov, ktorí sú združení v 300 odboroch a turistických kluboch. KST sa stal členom SOŠV vlani počas 56. valného zhromaždenia SOŠV. Bol to jeden z ďalších krokov k bližšej spolupráci medzi oboma organizáciami. Spoločne sú pripravené podieľať sa na organizácii viacerých podujatí a participovať na svojich akciách.

SOŠV chce podporiť akcie KST aj účasťou rôznych športovcov – olympionikov. „KST je pevným a dôležitým členom SOŠV. Naša spoločná história nie je dlhá a ešte je ju predčasné hodnotiť. Začali sme však dobre a je dôležité, aby sme v nastúpenom trende pokračovali. Či sa na SOŠV obráti pán predseda KST, alebo ktokoľvek z vášho klubu, nájde u nás ľudí, ktorí budú ochotní počúvať a budú sa snažiť problémy vyriešiť. Určite nebudeme vysvetľovať, ako to nejde, ale budeme hľadať riešenia ako robiť lepšie a efektívnejšie,“ povedal vo svojom príhovore pre delegátmi valného zhromaždenia KST Anton Siekel.

Na valnom zhromaždení KST volili na štvorročné funkčné obdobie nového podpredsedu pre organizáciu a legislatívu i dvoch členov výkonného výboru, keďže doterajším uplynulo funkčné obdobie. Delegáti zvolili aj členov novovytvorenej disciplinárnej komisie či schválili hospodárenie za minulý rok.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV