Športové aktuality
2 mins. čítania

Triatlonista si pomýlil cieľ, gesto jeho súpera teraz obdivuje celý svet

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Foto
YouTube / El Mundo

Na triatlonových pretekoch v španielskom meste Santander zostávalo do konca len pár metrov. Britský pretekár James Teagle bol na treťom mieste a ostávalo mu prebehnúť už len jednu zákrutu, za ktorou ho čakala cieľová rovinka. V tom si však vysilený športovec pomýlil smer a skončil v bariére medzi divákmi.

„Bolo to na konci dvojhodinového behu a zbadal som veľkú červenú šípku. Myslel som si, že to je cieľová čiara. Keď som narazil do bariér, myslel som, že je to môj koniec,“ vysvetľoval po pretekoch Teagle na sociálnej sieti. Chvíľka nepozornosti ho stála pozíciu na treťom mieste. Pred neho sa dostal domáci pretekár Diego Méntrida. Pred cieľom však Španiel na veľké prekvapenie počkal na svojho súpera a pustil ho pred seba.

„Takto ma vychovali moji rodičia a môj klub“

Toto džentlmenské gesto nezostalo bez odozvy. Video z fair play počinu obletelo celý svet a Méntrida sa dočkal mnohých gratulácií. „Chcem sa vám všetkým poďakovať za to, že mi píšete a vyslovujete mi podporu po mojom geste. Takto ma vychovali moji rodičia a môj triatlonový klub. Podľa mňa by to malo byť považované za normálne gesto. Nikdy by som si nemyslel, že to môže zájsť takto ďaleko a že to bude mať takýto obrovský dosah v médiách. Je to pre mňa česť,“ napísal na Instagrame.

VÝZVA NA PODÁVANIE NÁVRHOV NA CENY FAIR PLAY

Klub fair play SOŠV aj tento rok udelí pre osobnosti zo športového prostredia ceny fair play v troch hlavných kategóriách (dlhodobé pôsobenie v duchu fair play, aktívne šírenie a propagáciu myšlienok fair play, príkladný čin v duchu fair play). Ak máte vedomosť o niekom, kto vykonal významný skutok v duchu fair play, či poznáte osobnosť, ktorá dlhodobo presadzuje, alebo verejne propaguje myšlienky fair play, a svojím životom ich aj potvrdzuje, dajte nám vedieť. Návrhy na ceny fair play posielajte prostredníctvom tohto dotazníka. Termín zaslania návrhov je do 30. septembra 2020. Ďalšie informácie nájdete TU.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV