Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Mimoriadny podcast: Športové hnutie sa spája, aby spoločne bojovalo o prežitie

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Pre narastajúci počet pozitívne testovaných ľudí na koronavírus sa od prvého októbra na území celého Slovenska zakážu hromadné podujatia, vrátane športových podujatí. Hokejová súťaž sa tak v plánovanom termíne pravdepodobne nezačne, preruší sa asi aj futbalová liga a ďalšie súťaže. V mimoriadnom Olympijskom podcaste vám prinášame reakciu prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru Antona Siekela na nové opatrenia vlády smerované k slovenskému športu.  

„Krízový štáb musí v tejto dobe riešiť množstvo dôležitých tém. Je ňou aj šport, ktorý mňa osobne trápi veľmi, ale chápem, že nie je pre štát najdôležitejší. Tu priznávam, že ako hnutie sme mali byť pripravenejší. Mali sme poukázať na rôznorodosť športu. Nie je to len naplnenie futbalového či hokejového štadióna. Športovať znamená získavať imunitu, byť zdravý, čo je v boji s COVID-om dôležité. Navyše, šport je o zodpovednosti. Ďalšia vec, nemôžeme veci riešiť plošne. Situácia v malých obciach a dedinách je iná ako v mestách. Súčasný stav je vážny, budem však bojovať, aby sa nariadenia zmenili a na miestach, kde je situácia pod kontrolou, šport žil a rozvíjal sa.“

Čo všetko nájdete v mimoriadnom podcaste, v ktorom redaktor Stanislav Benčat vyspovedal prezidenta SOŠV Antona Siekela?

Ako emóciu vyvolali u Siekela slová premiéra Igora Matoviča a hlavného hygienika Jána Mikasa, keď hovorili o zákaze hromadných podujatí, kam spadajú aj všetky športové akcie?

Je ešte priestor na vyjednávanie a možnú zmenu týchto nariadení?

Prečo nie je v Pandemickej komisii zástupca športu?

Boli dostatočné tlaky na vládu, aby bol hlas športu vypočutý a nerobili sa v ňom také drastické zásahy?

Neobáva sa Siekel konca profesionálneho i amatérskeho športu na Slovensku?

Aké kroky chce SOŠV podniknúť v rámci tlakov na vládu pri refundácii ušlých ziskov a odškodňovania tisícok športových činovníkov?

Nehrozí, že peniaze, ktoré mali smerovať na obnovu a výstavbu športovísk sa preinvestujú inde? Nevzniká obava, že záujem o šport pôjde rapídne dole?

Neohrozí pokračujúca pandémia aj preložené olympijské hry v Tokiu?


 Všetky podcasty

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV