Športové aktuality
Podcast
4 mins. čítania

TalkSport #31: Keď tečie krv, má to grády

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

V zámorí sa diali veľké veci zo slovenského pohľadu, keď Stanleyho pohár dvihol po piatich rokoch nad hlavu opäť hokejista spod Tatier. Obranca Tampy Bay Erik Černák prežíva najkrajšie obdobie stále sa len rozbiehajúcej kariéry, keď jeho tím zdolal vo finálovej sérii Dallas Andreja Sekeru 4:2 na zápasy.

Svet športu ponúkol fanúšikom za posledné dni znova veľa zaujímavých tém, za ktorými sme sa obzreli v podcaste TalkSport. Pozvanie redaktora Stanislava Benčata tentoraz prijal športový redaktor televízie Markíza Miroslav Held.

„Erika Černáka som začal vnímať v čase, kedy ho vytiahol Ernest Bokroš do reprezentačnej dvadsiatky. Robil som rozhovor s jedným nemenovaným trénerom, ktorý mi vravel, ako má Ernest v tíme tlačenku, pätnásťročného dosadeného chlapca. No a dnes vidíme, ako sa mýlil. Kouč Bokroš mal zjavne nos na talent a Erik potvrdil, že je výborný hráč.“

Na talianskych cestách odštartovali cyklistické preteky Giro d'Italia aj s naším Petrom Saganom, ktorý skončil v druhej etape na druhom mieste.

Fanúšikovia MMA po celom svete spoznali meno slovenského fightera Lajoša Kleina, ktorý sa ako prvý Slovák predstavil v prestížnej organizácii UFC a pri svojej premiére medzi elitou na podujatí UFC 253 v Abú Zabí zdolal Novozélanďana Shanea Younga v perovej divízii KO po 76 sekundách.

Pozvanie redaktora Stanislava Benčata tentoraz prijal športový redaktor televízie Markíza Miroslav Held.
Pozvanie redaktora Stanislava Benčata tentoraz prijal športový redaktor televízie Markíza Miroslav Held.

No a dvadsaťtriročný rodák z Košíc Erik Černák patril k oporám mužstva trénera Jona Coopera pri ceste za Stanleyho pohárom. Pre Černáka to pritom nie je ani zďaleka prvý úspech v kariére. Je bronzovým medailistom zo svetového šampionátu juniorov, na konte má dva slovenské tituly s Košicami i triumf v Ontario Hockey League. Teraz nadviazal na tradíciu veľkých úspechov našincov v zámorí, veď hokejový grál pred ním získali hráči ako Marián Hossa, Miro Šatan, Marián Gáborík, Michal Handzuš, Tomáš Kopecký či Zdeno Chára.

Toľko prehľad v rámci podcastu TalkSport, odpovede na aké otázky však nájdete v jeho najnovšom vydaní?

Kto prekvapil výkonmi v play-off NHL?

Aké sú najpozoruhodnejšie príbehy hráčov z víťazného tímu?

Udrží si Tampa víťazné mužstvo do ďalších sezón?

Aký je hokejový príbeh Erika Černáka?

Prežije NHL bez divákov?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV