Šport a olympizmus
SOŠV
2 mins. čítania

Šport a cestovný ruch sa môžu vzájomne podporovať a pomáhať si

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Krásu historického centra Košíc môžu televízni diváci každoročne obdivovať počas prenosov z Medzinárodného maratónu mieru. A jeho účastníci napríklad z Afriky môžu šíriť pozitívne zvesti o Slovensku ďaleko.
Foto
TASR/Roman Hanc

Spojenie športu a cestovného ruchu je prirodzené a obe oblasti sa môžu výrazne podporovať. Zhodli sa na tom na spoločnom stretnutí prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel s prezidentom Zväzu cestovného ruchu Slovenskej republiky Marekom Harbuľákom.

SOŠV chce so Zväzom cestovného ruchu SR spolupracovať vo viacerých oblastiach. Šport výraznou mierou pomáha rozvoju cestovnému ruchu každej krajiny a najmä jej prezentácii v zahraničí. Organizácia športových podujatí zlepšuje turistickú príťažlivosť daného štátu či regiónu, láka návštevníkov aj na odľahlé miesta krajiny.

Siekel - Harbuľák
Foto
SOŠV/PATRIK HRBEK

Anton Siekel s Marekom Harbuľákom diskutovali o prepojeniach a spojivkách týchto dvoch významných oblastí na Slovensku. Obe organizácie by chceli spolupracovať na prípravách integrovaných územných stratégií na úrovni jednotlivých samosprávnych krajov, čo sú kľúčové dokumenty v novom programovom období na čerpanie prostriedkov z Európskej únie. Prostriedky z eurofondov môžu pomôcť k rozvoju oboch oblastí, ktoré v súčasnosti významne pociťujú dopady koronakrízy.

Spolupráca SOŠV a Zväzu cestovného ruchu SR by sa mohla prejaviť aj pri organizácii športových podujatí. Práve vďaka športu by sa totiž mohol oživiť záujem o cestovný ruch aj na Slovensku, keďže na organizáciu veľkých podujatí sú potrebné ubytovacie i stravovacie zariadenia.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV