Športové aktuality
4 mins. čítania

Na víťazstvo je potrebná aj dávka šťastia: Títo športovci sú toho jasným príkladom

PR Článok
Nemecký tréner gréckeho tímu Otto Rehhagel drží pohár Henriho Delaunaya, trofej určenú pre majstra Európy vo futbale.
Foto
TASR/AP

Roky poctivého tréningu, odriekania a maximálneho sústredenia sprevádzajú každého športovca na jeho ceste za úspechom. Lenže na tých najväčších športových podujatiach niekedy nestačí byť v tej najlepšej forme a vynikajúco pripravený. Niekedy o víťazovi rozhodne aj poriadna dávka šťastia. Prečítajte si tri príbehy športovcov, ktorí aj napriek svojej nespornej kvalite svojím triumfom všetkých prekvapili.

Ester Ledecká

Češka Ester Ledecká išla na olympijské hry do Pjongčangu 2018 predovšetkým ako favoritka na zisk medaily zo snoubordingu. V tom čase bola úradujúca majsterka sveta. Ako prvá v olympijskej histórii sa však rozhodla štartovať aj v lyžiarskej, aj v snoubordingovej disciplíne. 17. februára 2018 sa postavila ako lyžiarka so štartovým číslom 26 na trať Super G. V alpskom centre Čongson s časom 1:21,11 minúty prekvapivo triumfovala s náskokom jedinej stotiny sekundy pred obhajkyňou titulu Annou Veithovou z Rakúska. Prekvapení ostali nielen komentátori, usporiadatelia či súperky. Svojmu triumfu nechcela veriť ani samotná Ester. O týždeň na to sa Ledecká už definitívne zaradila medzi legendy. Zlato získala aj v snoubordingu v paralelnom obrovskom slalome.

Ester Ledecká počas superobrovského slalomu žien.
Ester Ledecká počas superobrovského slalomu žien.
Foto
TASR/AP

Grécki futbalisti na EURO 2004

Grécko nie je zrovna futbalová veľmoc. Na európsky šampionát v roku 2004 futbalisti z Grécka nešli s veľkými ambíciami. Ukázali však, že nie vždy je víťazstvo o talente či skvelej príprave. Niekedy treba aj poriadny kus šťastia. Nikdy predtým nevyhrali na vrcholovom podujatí ani jediný zápas. Zverenci nemeckého trénera Otta Rehhagela napriek tomu zasadli na európsky futbalový trón. Za sebou nechali úradujúcich majstrov Európy z Francúzska, silných Čechov aj domácich Portugalčanov s vychádzajúcou hviezdou – Cristianom Ronaldom. Vo finálovom dueli proti Portugalsku zahrávali iba jeden roh, kým Portugalci až desať. Gréci v zápase zaznamenali jediný strelecký pokus na bránku. Práve po tom jedinom rohovom kope sa hlavou presadil Charisteas a senzácia bola na svete.

Nemecký tréner gréckeho tímu Otto Rehhagel drží pohár Henriho Delaunaya, trofej určenú pre majstra Európy vo futbale.
Nemecký tréner gréckeho tímu Otto Rehhagel drží pohár Henriho Delaunaya, trofej určenú pre majstra Európy vo futbale.
Foto
TASR/AP

Rýchlokorčuliar Steven Bradbury

Austrálčan Steven Bradbury, reprezentant v šortreku, sa na Olympijských hrách 2002 v Salt Lake City zaradil medzi legendy. Všetko začala jeho zvláštna cesta do finále pretekov na 1000 metrov. Zo štvrťfinále postúpil vďaka diskvalifikácii súpera. Úspech v semifinále mu zase zabezpečila zrážka jeho troch súperov pred ním. A tak sa súhrou náhod dostal Bradbury do finále, kde bol najväčším outsiderom. Počas celých pretekov to aj skutočne vyzeralo na posledné miesto. V záverečnej zákrute však všetci štyria jeho súperi po zrážke padli a pre olympijské zlato si dokorčuľoval prekvapený Austrálčan. Bolo to zároveň aj historicky prvé zlato pre krajinu na zimných olympijských hrách.

Austrálčan Steven Bradbury, prekvapivý olympijský víťaz v rýchlokorčuliarskych pretekoch na krátkej trati na 1000 metrov.
Austrálčan Steven Bradbury, prekvapivý olympijský víťaz v rýchlokorčuliarskych pretekoch na krátkej trati na 1000 metrov.
Foto
TASR/AP

Tieto príbehy sú jasným dôkazom, že je niekedy potrebná aj istá dávka šťastia. Spoločnosť TIPOS je aj tento rok exkluzívnym partnerom Slovenského olympijského a športového výboru. Vďaka tejto spolupráci si fanúšikovia rôznych hier i podporovatelia slovenských športovcov môžu kúpiť špeciálnu Olympijskú edíciu žrebov „Prasa v žite“. Podporte členov Slovenského olympijského tímu kúpou špeciálnej edície žrebov a zároveň vyhrajte.

TIPOS v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom ponúka tri samostatné edície okamžitých lotérií s troma odlišnými cenami a troma rôznymi hlavnými výhrami s mottom zotrite a vyhrajte. Časť výťažku z ich predaja putuje priamo na podporu Slovenského olympijského tímu. Žreby si môžete kúpiť na každej pošte a predajných miestach spoločnosti TIPOS. Olympijská edícia žrebov „Prasa v žite“ je v predaji do septembra 2020. Prajeme vám veľa zábavy a šťastia s prasiatkami na žreboch od TIPOS!

Spoločnosť TIPOS je exkluzívny partner Slovenského olympijského a športového výboru.

Tags
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV