Športové aktuality
Podcast
4 mins. čítania

TalkSport #33: Bizarný Kmotrík ako detviansky Ľupták, GOAT Brady z NFL

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Ak sa olympijské hry v Tokiu v roku 2021 uskutočnia, Matej Tóth na nich bude obhajovať zlatú medailu v chôdzi na 50 km. Náš elitný atlét zašiel v sobotu na Dudinskej päťdesiatke čas 3:41:15 h, suverénne triumfoval a limit 3:50 h pokoril s prehľadom. Cyklista Peter Sagan má za sebou premiérové Giro d'Italia. Vrcholom jeho vystúpenia na talianskych cestách bol výkon v 10. etape, keď sa mu podarilo ukončiť 461-dňové čakanie na triumf. Veľké veci sa diali aj na našich trávnikoch. Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. prežíval stretnutie belasých v Dunajskej Strede priamo na lavičke. Aj týmto témam sme sa venovali v ďalšom vydaní podcastu TalkSport, ktorý vám prináša Slovenský olympijský a športový výbor.

Rozruch okolo futbalového Slovana opäť spôsobil jeho čelný predstaviteľ Ivan Kmotrík mladší, ktorý v zápise o stretnutí na trávniku Dunajskej Stredy figuroval ako vedúci mužstva. Hosťujúcich hráčov počas celého duelu burcoval pri postrannej čiare, kde pritom nemal čo robiť.

Bizarnú situáciu spôsobil koronavírus. Úradujúci majster prišiel pre pozitívne testy o realizačný tím vrátane hlavného kouča Darka Milaniča. Jeho funkciu prebral tréner juniorky Stanislav Moravec, na lavičke bol aj asistent trénera v juniorke Szilárd Németh.

Stanislav Benčat so svojím hosťom, športovým redaktorom RTVS z rozhlasovej sekcie, Martinom Kaiglom.
Stanislav Benčat so svojím hosťom, športovým redaktorom RTVS z rozhlasovej sekcie, Martinom Kaiglom.

Pôvodne nemalo v zápase figurovať aj viacero hráčov, ale Slovan pricestoval k lídrovi tabuľky napokon takmer v plnej sile. Hoci, ale. Podľa Kmotríka malo viacero hráčov horúčky, ale test bol stále negatívny. A tak hrali. Domáci boli rozčarovaní a možno aj zaskočení. Zápas sa skončil remízou 1:1.

„Istý čas sme snívali, že na zápase Dunajskej Stredy so Slovanom budú fanúšikovia. Potom prišiel lockdown. Zápas sa napokon hral, bez divákov a s Ivanom Kmotríkom mladším na striedačke belasých. Toto si nepamätáme a tento zápas a jeho okolnosti sa zapíšu do historických análov futbalovej ligy.“

Nielen tejto téme, ale aj dianí v zámorí, konkrétne v lige amerického futbalu a NFL, sa venoval redaktor Stanislav Benčat so svojím hosťom, športovým redaktorom RTVS z rozhlasovej sekcie, Martinom Kaiglom.

Čo všetko vám prinesie najnovší podcast TalkSport?

Prečo hral Slovan v Dunajskej Strede napriek chorým hráčom?

Čo robil Ivan Kmotrík na lavičke Slovana?

Je správne, že sa hrajú naše najvyššie súťaže?

Ktorý český tréner môže obsadiť post kouča národného mužstva vo futbale?

V čom je výnimočnosť amerického futbalu?

Dokedy bude hrať ikonický quarterback Tom Brady?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV