Športové aktuality
Podcast
4 mins. čítania

TalkSport #35: S divákmi? V bubline? Olympijské hry plánujú so štyrmi scenármi

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Týždeň ubehol ako voda a na svete je ďalší podcast TalkSport z dielne Slovenského olympijského a športového výboru. Redaktor Stanislav Benčat si tento raz pozval ako hosťa vedúceho slovenskej výpravy pre olympijské hry Tokio 2020, ktoré sa uskutočnia v roku 2021, Romana Bučeka, s ktorým sa rozprával o novinkách a možných aj nemožných scenároch v rámci najväčšieho športového sviatku.  

„Masová účasť vystupujúcich bude v Tokiu minimálna. Zmenší sa množstvo výzdoby, pútačov po meste. Nebude sa konať uvítanie výprav v olympijskej dedine. Dokonca sa uvažuje o znížení počtu realizačných tímov, skrátenie športovcov v Tokiu. Na tomto všetkom budú organizátori šetriť.“

Ešte predtým, ako sa páni dostali k hlavnej téme, olympijským hrám v Tokiu, sme sa pozreli na krátky prehľad zaujímavých tém z posledných dní.

Martin Škrtel a jeho Basaksehir odohral v Lige majstrov parádny zápas, keď zdolal slávny Manchester United 2:1. Náš obranca hral aj napriek bolesti a pod tabletkami, žiaľ, zdravotné problémy ho napokon nepustia ku comebacku do národného mužstva a vo štvrtkovej baráži o postup na ME v Severnom Írsku tak figurovať nebude.

Najdôležitejší zápas našej reprezentácie v tomto roku, jeho výsledok a skutočnosť, či postúpime na Euro alebo si rozoberieme v podcaste TalkSport o týždeň.

 Redaktor Stanislav Benčat si tento raz pozval ako hosťa vedúceho slovenskej výpravy pre olympijské hry Tokio 2020, ktoré sa uskutočnia v roku 2021, Romana Bučeka.
Redaktor Stanislav Benčat si tento raz pozval ako hosťa vedúceho slovenskej výpravy pre olympijské hry Tokio 2020, ktoré sa uskutočnia v roku 2021, Romana Bučeka.

Kedy sa postaví na nohy Diego Maradona? To je teraz veľká záhada. Ikonický argentínsky futbalista oslávil pred pár dňami 60. narodeniny, no žiadna gigantická oslava sa nekonala. Naopak. Majster sveta z roku 1986 je po operácii mozgu, navyše sa uňho dostavili silné abstinenčné príznaky po vysadení alkoholu. Lekári mu na ich zmiernenie nasadili sedatíva.

Okrúhlu šesťdesiatku oslávil v inom životnom rozpoložení legendárny hokejista Igor Liba. V 80. rokoch patril k najlepším hokejistom v Československu, získal titul majstra sveta, v NHL si zahral v jednom tíme s Waynom Gretzkym a s aktívnou kariérou sa lúčil až po štyridsiatke. Dnes sa venuje mládeži v hokejovej akadémii v Čani, ktorá nesie jeho meno.

No a po prehľade zaujímavých tém a udalostí sa už podcast TalkSport niesol v duchu olympijských hier v Tokiu. Čo všetko v ňom nájdete?

Uskutočnia sa OH v Tokiu?

Aké bezpečnostné opatrenia čakajú na športovcov?

Budú na štadiónoch diváci?

Koľko novinárov sa dostane do Tokia?

Ako bude vyzerať pobyt v olympijskej dedine?

Koľko Slovákov má ešte šancu dostať sa do Tokia?


Vypočujte si najnovší TalkSport

 Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast

Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk


Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV