Šport a olympizmus
Tokio
2 mins. čítania

Prezident MOV Bach verí v divácku účasť na OH v Tokiu, kam prišiel na pracovnú návštevu

Prezident MOV Thomas Bach počas návštevy Tokia odovzdal Olympijský rad bývalému japonskému premiérovi Šinzóovi Abemu, ktorý sa významne podieľal na kandidatúre aj na prípravách Tokia na OH 2020.
Foto
TASR/AP

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach je presvedčený o diváckej účasti na budúcoročných OH v Tokiu. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii v dejisku hier, na ktorej vyzdvihol protiepidemiologické opatrenia japonskej vlády. "Vynaložili sme spoločné úsilie a zaviedli sme všetky možné opatrenia, aby sme dosiahli bezpečné prostredie pre všetkých účastníkov. Aj preto som si istý, že na olympijských štadiónoch budú diváci," citovala Bacha agentúra AFP.

Jedno z očakávaných opatrení je očkovanie. Hoci Bach už skôr zdôraznil, že MOV sa nebude usilovať o prednostné získanie vakcíny, predbežne počíta s povinnou vakcináciou pre návštevníkov Tokia. "Musíme ochrániť miestnych, preto chceme, aby čo najviac účastníkov bolo zaočkovaných. Samozrejme, ak bude dostupná vakcína," povedal Bach pre agentúru AP.

Šéf MOV je v japonskej metropole na dvojdňovej inšpekcii v snahe presvedčiť skeptickú verejnosť, že OH sa uskutočnia napriek zložitej situácii s koronavírusom. Mali sa konať už tento rok v lete, pre pandémiu ich odložili na leto 2021, vôbec prvýkrát v čase mieru. Podľa prieskumov však viac ako 60 percent Japoncov neverí, že sa podujatie uskutoční.

Thomas Bach počas návštevy Tokia udelil bývalému predsedovi japonskej vlády Šinzóovi Abemu ocenenie Olympijský rad v zlate. Najvyššie vyznamenanie si vyslúžil za zásluhy pri organizovaní OH v Tokiu.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV