Môj príbeh

Sánkovanie ma prvý krát zlákalo na svoju koľaj, už keď som mal 6 rokov. Mamka, teta, ujo... skrátka celá rodina, ale aj dedina, žila a stále žije týmto športom. Na začiatku to bolo ťažké, ale časom som si začal zvykať a začínal som sa zlepšovať a napredovať v každom kroku. Prvé úspechy prichádzali rýchlo. Či už na našich scénach, alebo na tých medzinárodných. Kým čas letel, ja som začínal skúšať i pre mňa novú disciplínu dvojky, už ako juniorský reprezentant.

Prichádzali pády, problémy, zranenia, ale vďaka ktorým som sa posúval nie len ja, ale aj môj parťák, ktorý je súčasťou posádky. Ako čas plynul, začínal som rozmýšľať, kde chcem pokračovať ďalej v štúdiu. Po základnej škole som sa dostal na športové gymnázium v Poprade, kde sa mi výrazne zlepšili podmienky na tréning. Dostával som veľa príležitostí na vycestovanie do zahraničia s reprezentáciou, kde som sa pripravoval na YOG 2020. Úspešne sme zvládli kvalifikáciu a takisto aj zatiaľ najväčšie preteky našej kariéry. Som vďačný, že môžem byť súčasťou tohto krásneho športu a dúfam, že mi bude naďalej prinášať takú radosť ako doteraz.

Vratislav Varga je zaradený v Juniorskom olympijskom tíme 2021 spoločne so sánkarským kolegom Metodom Majerčákom ako dvojica.

Mesto
Helcmanovce
Klub
ŠKS HELCMANOVCE
Vek

21 rokov

Tréner
Ján Hárniš, Rastislav Drajna
Športové úspechy
5.
miesto

Zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020

11.
miesto

Majstrovstvá sveta juniorov Oberhof

8.
miesto

Svetový pohár mladších juniorov Innsbruck

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV