Môj príbeh

S triatlonom som vyrastala odmalička. Začalo to, keď som ešte v kočíku sledovala súťažiť môjho otca, ale pravdu povediac, omnoho viac ma bavilo šport robiť, ako sa naň iba pozerať. Už od malého veku som bola zoznámená s rôznymi športami. V 5 rokoch som sa naučila plávať, bicyklovať. V tomto veku som absolvovala aj svoje prvé aquatlonové preteky, samozrejme, iba pre zábavu - behala som na boso. Naša rodina v podstate žila športom. Chodili sme na turistiky, lyžovačky. Keď som bola prváčka na základnej škole, rodičia ma prihlásili na plávanie do Trenčína a tiež na atletiku do Dubnice, pre všeobecný pohybový rozvoj.

Hádzala som kriketkou, skákala do diaľky, behala 60-tky... Konkrétnejšie triatlonu som sa pod vedením svojho otca začala venovať ako 11 ročná. Začala som chodiť na preteky Slovenského pohára v triatlone. Naháňala som sa na pretekoch s dievčatami aj s chlapcami. V 14 rokoch som začala trénovať špeciálne triatlon.

Minulý rok som sa ako 16 ročná mohla prvýkrát zúčastniť aj na medzinárodných pretekoch a skončilo to až na majstrovstvách sveta s nádherným 5. miestom v juniorskej kategórii do 19 rokov.Som nesmierne vďačná, že som bola odmalička vedená k tomuto úžasnému športu. Triatlon je vlastne kombinácia troch zásadne odlišných disciplín plávania, cyklistiky, behu a zároveň taktiky a napätia, pretože scenár pretekov nikdy nie je vopred jasný a to ma na ňom najviac baví.

Mesto
Nová Dubnica
Klub
TRISPORT NOVÁ DUBNICA - VŠC DUKLA BANSKÁ BYSTRICA
Vek

19 rokov

Tréner
Jozef Vrábel
Športové úspechy

5. miesto juniorské majstrovstvá sveta v triatlone 2021

6. miesto juniorské majstrovstvá Európy v triatlone 2021

4 x víťazka pretekov európskeho pohára juniorov v triatlone

2 x 2. miesto v pretekoch európskeho pohára juniorov v triatlone

juniorská majsterka sveta v akvatlone 2021

juniorská majsterka Európy v akvatlone 2022

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV