Oslavy Olympijského dňa sa nesú v duchu hesla Let’s move!

Tohtoročné oslavy Olympijského dňa venuje Medzinárodný olympijský výbor výzve pod heslom Let’s move! Ide o novú celosvetovú olympijskú iniciatívu, ktorá nabáda svet k pohybu. 

Pri príležitosti Olympijského dňa, 23. júna chce MOV vytvoriť celosvetové hnutie, ktoré inšpiruje ľudí, aby si našli čas na každodennú pohybovú aktivitu.

Svet sa hýbe stále rýchlejšie než kedykoľvek predtým, ale ľudia sa hýbu stále menej. Výskumy dokazujú, že viac ako 80 % mladých ľudí nie je schopných dosiahnuť odporúčanú úroveň každodennej pohybovej aktivity pre nadobudnutie optimálneho duševného a fyzického zdravia.

Spoločne môžeme pomôcť to zmeniť. Naším úmyslom je urobiť z Olympijského dňa každoročný deň celosvetového hnutia povzbudzujúceho ľudí, aby si jednoducho našli čas na pohyb.

Inšpirujte preto aj ostatných. Či už ste zástupcovia mesta, školy, organizácie, alebo jednotlivec, všetci máte možnosť inšpirovať ostatných prostredníctvom pohybu. Zorganizujte lokálny beh, futbalový zápas, alebo len choďte s priateľmi na prechádzku. Aj 30 minút úplne stačí.

Pridajte sa k výzve MOV a #Let’s move!

Novinky

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV