Športové aktuality
2 min. čítania

Pre Usaina Bolta sú olympijské hry stále vynimočné podujatie

pp, olympics.com
Usain Bolt
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Najrýchlejší muž planéty Usain Bolt síce ukončil športovú kariéru už pred takmer siedmimi rokmi, olympijské hry sú však preňho stále výnimočné podujatie. Tridsaťsedemročný Jamajčan je osemnásobný olympijský víťaz.

Usain Bolt štartoval na olympijských hrách v Aténach 2004, Pekingu 2008, Londýne 2012 a v Riu de Janeiro 2016. Jedine z Grécka odchádzal bez medaily, do Atén prišiel ako osemnásťročný zranený, na 200 m nemohol naplno predviesť svoj talent a vypadol už v rozbehoch.

Na olympijských hrách vyzdvihuje Usain Bolt jednu vec: „Spájajú veľa športov. Ľudia si môžu pozrieť na jednom mieste rôzne disciplíny a vidieť, ako tvrdo pracujú športovci, aby sa dostali na vysokú úroveň. Olympijské hry sú veľká vec. Sú výnimočné,“ povedal Bolt pre Olympics.com počas udeľovania ocenení Laureus v Madride.

Usain Bolt by nemal chýbať ani v Paríži 2024, aj keď už nebude súťažiť na atletickej dráhe. Hry XXXIII. olympiády si chce vychutnať ako divák.

„Po kariére môžem chodiť počas olympijských hier na rôzne súťaže. Môžem sa ísť pozrieť na plávanie, vychutnať si basketbal, futbal či všeličo iné. To je to, čo ma počas olympijských hier teraz najviac teší. Počas kariéry som vždy sledoval len atletiku. Teraz si však môžem pozrieť aj iných skvelých športovcov,“ doplnil Bolt.

Na olympijských hrách v Paríži sa teší na basketbalový turnaj mužov. Chcel by navštíviť jeho zápasy. Vzhľadom na súpisku USA s hviezdami LeBronom Jamesom, Stephanom Currym či Kevinom Durantom najrýchlejší muž planéty predpokladá, že hry budú výnimočné. „Skutočne sa teším na basketbalové zápasy. Američania nám majú čo ukázať. Teším sa, ako to napokon dopadne,“ dodal Usain Bolt.

Šport
p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva