Šport a olympizmus
2 min. čítania

Deti s onkologickými ochoreniami sa zabavili i oslávili Olympijský deň

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Desiatky detí s onkologickými ochoreniami i ich súrodenci si dobre zašportovali a zabavili sa počas Olympijského dňa v areáli Fakulty telesnej výchovy a športu UK v Bratislave. Príjemný deň pre deti rôzneho veku pripravili spoločne Slovenský olympijský a športový výbor, FTVŠ UK a nezisková organizácia Deťom s rakovinou.

Malých športovcov, ktorí súťažili v areáli atletického štadióna i plavárne FTVŠ UK, podporili aj úspešní športovci Danka Barteková, Viktória Čerňanská, Martin Kučera a Martin Bendik. Oddelenie olympizmu Slovenského olympijského a športového výboru spolu s dobrovoľníkmi pripravilo pre deti rôzne aktivity. V stánku SOŠV sa dozvedeli o olympijských hodnotách prostredníctvom omaľovaniek, pexesa, skladania puzzle či z hry twister. Zaujímavosti o olympijskej histórii sa dozvedeli aj z kvízu. Nechýbal ani stánok Detskej atletiky.

Súčasťou otvorenia boli aj slávnostný nástup, prinesenie olympijskej vlajky a ohňa i olympijská hymna. Deti sa tak mohli cítiť ako na otváracom ceremoniáli veľkých olympijských hier.

Ako to vyzeralo na Olympijskom dni v areáli FTVŠ UK si môžete pozrieť na fotografiách od Andreja Galicu.

Do olympijských hier v Paríži zostáva